fbpx
Öppna meny

Buffé

Grillade räkor med röd coleslaw

Blanda räkorna i en bunke med olja, vitlök och citronskal. Krydda med lite salt och peppar. Trä räkorna på fyra spett. Gör sedan coleslawn. Rör samman alla ingredienser i en stor bunke…

Parmesanostpaj

Arbeta ihop mjölsorterna och saltet med smöret, använd gärna fingrarna. Tillsätt olivolja och vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform (diameter 24 cm) med löstagbar kant. Gör…

Turrón – Spansk nougat

Koka upp socker, vatten och glykos till 145 grader. Vispa under tiden upp äggvitan. Häll ned den heta sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan under kraftig vispning. Fortsätt vispa tills marängen…

Tomat- och mozzarellasallad

Skiva tomater och mozzarella i halvcentimeter tjocka skivor. Arrangera tomater och mozzarella på ett fat, häll över olivoljan och droppa på balsamicovinägern. Krydda med lite gourmetsalt och svartpeppar. Garnera med basilikabladen och…

Liten råbiff med kapris och vaktelägg

Blanda den nymalda färsen med senapen. Smaka av med salt och peppar. Koka vakteläggen i 2 minuter. Stek brödskivorna i lite smör och stansa sedan ut små runda skivor ur bröden. Forma…

Carpaccio classico

Lägg oxfilén i frysen 2-3 timmar, då är det lättare att skära köttet så tunt som det krävs för den här rätten. Ta fram den halvfrysta oxfilén och skär den i riktigt…