fbpx
Öppna meny

Buffé

Parmaskinka, fylld med citron- och rucolacrème

Lägg rucolasalladen med ricottaosten i en matberedare och mixa till en slät massa. Blanda i rivet skal från en citron och smaksätt crèmen med några droppar pressad citron, salt och nymald svartpeppar….

Vita bönor med basilika och tomat

Skölj en burk stora vita bönor i durkslag. Låt rinna av. Strimla basilikabladen. Kärna ur och strimla tomaterna. Rör ihop vitvinsvinägern med saltet och pepparn i en skål. Tilsätt olivoljan och rör…

Bruschetta med bönsallad

Grilla brödskivorna på bägge sidor (i grillpanna på spisen, i brödrost eller över träkol). Gnid in brödskivans ena sida med vitlöksklyftan. Pensla därefter med olivoljan. Gör vinägretten: Rör ihop balsamvinägern med salt,…

Bruschetta med tomater

Tärna tomaterna och finhacka vitlöken. Rör ihop dem med olivoljan och tillsätt strimlade basilikablad. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt gärna tomatröran stå och dra ca 1 timme, så att…

Italiensk påskpaj (Torta Pasqualina)

Fräs spenaten i en kastrull tills vätskan i spenaten ångat bort. Krydda med salt och svartpeppar. Låt spenaten svalna och krama ur den så mycket det går. Hacka spenaten och blanda den…

Bakade tomater med pecorino

Sätt ugnen på 125 C. Halvera tomaterna på längden. Ringla lite olivolja på en ugnsplåt, strö ut hälften av saltet och sockret och lägg ut tomathalvorna med snittytan uppåt. Ringla resten av…

Fikonpaj med getost och honung

Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Tllsätt smöret och äggulan och blanda ihop till en jämn deg. Tryck ut degen tunt i en pajform (ca 25 cm) med löstagbar botten, nagga botten…

Pizza med päron och gorgonzola

Pizzadeg  Smula jästen i en bunke och rör ut den med det ljumna vattnet, sockret och saltet. Tillsätt olivoljan och vetemjöl, lite i taget, och arbeta ihop till en deg. Knåda degen…