Olivpanerad torsk med blomkålspuré
Vänd runt skreibitarna försiktigt i olivcremen och olivolja, ställ kallt i en timme. Skär bort det gröna på blomkålen. Skär huvudet i mindre bitar, stock och allt. Lägg i en kastrull och…
Vänd runt skreibitarna försiktigt i olivcremen och olivolja, ställ kallt i en timme. Skär bort det gröna på blomkålen. Skär huvudet i mindre bitar, stock och allt. Lägg i en kastrull och…
Blanda lax, salt, peppar, citron juice, citronzest, lök, dill, senap och äggvita i en stor skål. Blanda för hand tills färsen är genomarbetad. Dela upp färsen i fyra lika stora delar. Platta…
Hur gott det än är med hamburgare får man inte glömma fiskburgaren. Det är nåt speciellt med den knapriga fisken i kombination med majjo och kål. Sötman i ärtorna och syran i…
Ansa och strimla fänkålen tunt på en mandolin eller med en kniv. Lägg strimlorna i kallt vatten. Salta och peppra makrillen och fyll med citronskivor och dill. Riv skalet av en halv citron…
Fjälla och ta ur fisken. Skrubba blåmusslorna rena. Gnid in fisken med olivolja och krydda den både in- och utvändigt med salt och peppar. Fyll magen med de oskalade vitlöksklyftorna. Lägg fisken…
Koka kronärtskockorna i saltat vatten med en rejäl skvätt olivolja. När det går att dra loss bladen från kronärtskockorna är de färdiga. Smält smöret i en kastrull och klara smöret genom att…