fbpx
Öppna meny

Fisk

Olivpanerad torsk med blomkålspuré

Vänd runt skreibitarna försiktigt i olivcremen och olivolja, ställ kallt i en timme. Skär bort det gröna på blomkålen. Skär huvudet i mindre bitar, stock och allt. Lägg i en kastrull och…

Laxburgare

Blanda lax, salt, peppar, citron juice, citronzest, lök, dill, senap och äggvita i en stor skål. Blanda för hand tills färsen är genomarbetad. Dela upp färsen i fyra lika stora delar. Platta…

Makrill med citron och fänkål

Ansa och strimla fänkålen tunt på en mandolin eller med en kniv. Lägg strimlorna i kallt vatten. Salta och peppra makrillen och fyll med citronskivor och dill. Riv skalet av en halv citron…

Ugnsbakad fisk med vitlök och musslor

Fjälla och ta ur fisken. Skrubba blåmusslorna rena. Gnid in fisken med olivolja och krydda den både in- och utvändigt med salt och peppar. Fyll magen med de oskalade vitlöksklyftorna. Lägg fisken…