fbpx
Öppna meny
,
12 juni, 2019

Guide till sommarens drycker

Vad dricker du helst i sommar?  Vi tipsar om drycker som passar till de flesta tillfällen, från brygghänget till grillkvällen. Inköpslistan är klar – varsågod!

Dela på Twitter Dela på Facebook

Sommartårta med jordgubbar & grädde

Sparkle & Co.

Jordgubbsrätterna blir många på sommaren. Vårt tips är att servera rosa bubblor till en klassisk jordgubbstårta. Det ekologiska vinet Sparkle & Co. har en frisk och fruktig smak, ekologiskt är det också. Trivs fint som det är men även till ”jordgubbiga” efterrätter.

 

Varma dagar – drycker med låg alkoholhalt

Moscow mule

Du har väl inte missat nyheten, Barrels & Drums Moscow Mule? En färdigblandad Moscow Mule drink som dessutom är ekologisk. Friska smaker av ingefära, lime med en twist av gurka.

Tr3 APOR

Med bäriga och fruktiga smaker av svarta vinbär och hallon eller nypallade äpplen. Tr3 Apors cider är riktigt läskande under varma dagar.

 

Fördrinken med lite flärd

Nicolas Feuillatte

Äkta Champagne är alltid lyxigt och passar som fördrink & gärna med ett tilltugg, exempelvis en italiensk antipasti. Vi rekommenderar en sommarfräsch Champagne från Nicolas Feuillatte. Friska smaker av grapefrukt, nougat, lite brödighet och röda äpplen.

RECEPT 
Antipasti –  Recept från Zeta

 

Alkoholfritt i sommar

Barrels & Drums

Ett alkoholfritt och lyxigt bubbel med smaker av tropiska frukter och citrus.
Barrels & Drums Sparkling Chardonnay

 

Till den grillade fisken

Marin Langhe Bianco

Vita vinet Marin Langhe Bianco från Piemonte i Italien beskrivs så här: ”Torrt med hög syra och en härligt fyllig kropp som bärs upp av honung, citrus och mineraler.” Utmärkt vitt vin till en bit grillad fisk.

 

”American Style” grillkväll

3 Finger jack

Vill man Go All In på en American style BBQ och frossa i goda barbecuesmaker med härliga tillbehör. Ja då är ett kaliforniskt rödvin på druvan Zinfandel det hetaste tipset!  3 Finger Jack Old Vine Zinfandel

 

Coragem
Coragem

Är ni fler som vill dela på vinet så rekommenderar vi det portugisiska boxvinet Coragem, en nyhet på Systembolaget som kommer med smaker av mörka bär, körsbär och plommon. Expressens vinskribent Håkan Larsson beskriver vinet som en ”grillbox med kraft”.

RECEPT
Marinerade lammkotletter med balsamvinäger –  Recept från Zeta

 

Vegansk grillafton med ekovin

Grillade grönsaker med olika röror är bland det godaste som finns under sommartid. Till det passar ett ekologiskt rosévin från Österrike.  Jurschitsch Von Zweigelt Rosé kommer med smaker av örter, blodgrape och smultron och har fått utmärkelsen ”sommarens bästa rosé” av flertalet recensenter.

Jurschitsch

RECEPT
Grillade grönsaker i vitlöksvinaigrette – Recept från Zeta

 

Till kycklingsalladen á la Italien

Vid Italiens nordostliga kust ligger Marche, området som är känt för att odla druvan Verdicchio med smaker av frukt och mineraler. Det ekologiska vinet Casal di Serra Verdicchio funkar förträffligt till rätter med fisk och kyckling.

casal di serra

RECEPT
Citron och chilikyckling med ljummen sallad – Från Zeta

 

Hemmagjord pizza

Byggt en egen pizzaugn i trädgården? I så fall lär det bli många goda pizzor i sommar. Varför inte dricka ett italienskt vin som passar utmärkt till just pizza eller en bättre pasta. Det bäriga vinet Umani Ronchi Montepulciano d´Abruzzo bjuder på smaker av kryddor och körsbär och är dessutom ekologiskt.

Umani ronchi

 

 

RECEPT
Pizza med Bresaola och Aubergine – Från Zeta

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget