Världens mest intressanta vinhotell

Det är inte svårt att hitta hotell i ett vinland. Men vill man som vinälskare ta upplevelsen till nya nivåer kan man på ett växande antal vintema hitta boenden för att maximera upplevelsen. På dessa hotell står vinet i centrum, allt från inredning, spa-faciliteter, fritids- och utbildningsmöjligheter till extraordinära vinupplevelser. Från Solna utanför Stockholm till New York, häng med på resan.

The Winery Hotel | Solna, Sverige
Sveriges första urban winery hotel. Med egen vinproduktion på hotellet och den egna vingården Terreno i Toscana skapas ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus. Här finns också, enligt Forbes, en av världens bästa takbarer, dessutom med pool.

The Yeatman | Porto, Portugal
Här kan du njuta av ett dopp i en evighetspool formad som en karaff, med utsikt över staden. Varje rum är uppkallat efter kända portugisiska vinmakare, medan presidentsviten och speciella Taylorsviten har sängar gjorda av gigantiska fat som en gång rymde 27 000 liter portvin.

The Louise | Barossa Valley, Australia
Gillar du picknick i soluppgången tillsammans med kängurur, eller luftballongsfärder över vingårdar, ja då kommer du att älska denna ultramoderna plats i South Australia’s Barossa Valley. Hotellet har en fantastisk utsikt över tusentals hektar Shiraz-land. Ta en vinblandar-kurs före middagen på hotellets restaurang ”Appellation”, så kommer kockarna att laga en specifik måltid för att matcha din egen blend.

WineBox Hotel | Valparaíso, Chile
Inte alla vinhotell handlar om lyx i överflöd. Det nya WineBox-hotellet i Chiles färgglada hamnstad Valparaíso är byggt av 25 avvecklade lastcontainrar som staplats på varandra för att skapa rum, balkonger och en magisk bar på taket.

The Vines Resort & Spa | Mendoza, Argentina
Om du ändå vill fokusera på vinframställning, är denna väst-argentinska egendom för dig. Vinodlingarna runt resortet erbjuder skördeupplevelser, wine-camps, terroir-utforskningar och utbildningar ledda av agronomer. Man kan också lära sig utförligt om sensorik, druvsorter, defekter i vin, glas och temperaturer.

Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort | Mierzęcin, Poland
Polens vinområde Lubuskie är en idyll av täta bokskogar,  medeltida slott, 500 sjöar och tusentals tunnland vinrankor. Mierzęcin Palace är en boutique-vinmakare med en hög profil som levererar vin till allt från vanliga gäster till den polska presidenten själv.

Belhurst Castle and Winery | The Finger Lakes, New York
Det är inte bara västkusten i USA som kan erbjuda högkvalitativa vindestinationer, även New Yorks Finger Lakes-region är ett eftertraktat resmål. Områdets böljande, herdelandskap, delat av nästan ett dussin långa glaciala sjöar, har länge varit känt för sina Rieslingviner, men nu kan man även hitta fler spännande nya viner här.

Källa: Wine Enthusiast

 

Bildkälla: https://www.thewineryhotel.se/

Mer läsning

Mat & Vin

Vintips till vårens fester

Våren kommer med stora fester. Studenter, nationaldag och bröllop ska firas. Vi äter allt från klassisk buffémat, amerikansk fingerfood till medelhavsinspirerade tapas eller varför inte libanesiskt? Vad du än väljer så har…

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Välkommen!