Pasta Spaghetti med blandad skogssvamp och pecorino

En pasta som matchas med rätt typ av vin är svårslaget. Och du vet väl att svamp älskar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera från Piemonte?

(0)

Spaghetti all'Aragosta (hummer)

Spaghetti med hummer, schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination.

(3)

Rostad pumpasoppa

En värmande soppa på som passar utmärkt ruggiga höstkvällar och kalla vinterdagar. Matcha med ett mjukt och bärigt rött vin, exempelvis Piccini Chianti.

(5)

Tagliatelle med svamp och tryffel

En klassisk italiensk pastarätt. Får du inte tag i färsk tryffel, så går det lika bra med tryffelolja eller tryffelsalt. Kombinera med ett kryddigt och mustigt, rött vin - exempelvis Poggio Teo Valiano Chianti Classico.

(1)

Club steak med sparrisbroccoli och cannellinipuré

Grilla köttet om vädret tillåter, annars funkar det minst lika bra med stekpanna.

(1)

Bulgursallad med grillad kyckling, nektarin och dillyoghurt

En riktigt fräsch sallad med grillad kyckling, som kan utgöra det matiga alternativet på din buffé. Recept och foto: Simon Bajada.

(1)

Grillade räkor med röd coleslaw

Grillade räkor på spett gör definitivt succé på vilket buffébord som helst. Räkorna kan även stekas om du inte äger en grill. Recept och foto: Simon Bajada.

(2)

Endive med sill, äggröra och inlagd rödlök

En toppeninledning på en härlig middag eller ett bra bufféalternativ. Recept och foto: Simon Bajada.

(1)

Högrevsbolognese med Mezze Maniche

En äkta bolognese ska koka länge! Köttet ska bli riktigt mört och falla isär. Helst ska bolognesen göras på högrev och plommontomat.

(1)

Grillad entrecôte med krämig dressing på rostad vitlök

En klassisk grillad entrecôte som serveras med ugnsrostad potatis, en krämig dressing på rostad vitlök och ett glas sammetslen Barbera.

(0)

Hel grillad kyckling med färska örter

Att grilla en hel kyckling på grillen tar sin tid, men är värt varenda minuts väntan. Krydda med olivolja, citron, vitlök och rosmarin. Servera med grillade grönsaker.

(2)

Olivpanerad torsk med blomkålspuré

Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

(2)

Grillad kotlettrad med sardeller, vitlök och citron

En blandning av klassiska italienska smaker som sardeller, vitlök, citron och rosmarin med skivad, grillad kotlettrad.

(1)

Flankstek med ramslökspesto, kikärter och fetaoströra

Välj om du steker eller grillar flanksteken. Smaklökarna kommer sjunga gospel vilket som. Recept och foto: Simon Bajada.

(4)

Rostad spetskål, morotspuré, solrosfrön och salvia

Kör spetskålen i stekpanna eller på grillen. Du väljer, gott blir det i alla fall! Recept och foto: Simon Bajada.

(4)

Rosésallad med kräftröra

En lika god som vacker rätt, där koppar av rosésallad fylls med kräftröra. Recept och foto: Simon Bajada.

(0)

Sparris med pocherat ägg, löjrom och crème fraiche

Kombinera vårens primörer, i detta fall sparris, med ett ekologiskt vitt, friskt och fruktigt vin. Recept och foto: Simon Bajada.

(2)

Ryggbiff med jordärtskockspuré

Matcha din ryggbiff med en mustig rödvinssås, en härlig jordärtskockspuré och ett glas smakrikt rött vin.

(0)

Boeuf bourguignon

En fransk klassiker. Smakrik köttgryta med högrev, sidfläsk och såklart rött vin.

(1)

Pasta all’Arrabbiata

Pasta all’Arrabbiata är en klassisk italiensk pasta. Gå gärna lite lugnt fram med chilin så att inte hettan tar över, låt hellre sötman från dess frukt lyfta maten tillsammans med persilja och riven parmesan på toppen.

(0)

Lakritspavlova med lemoncurd och bär

Avsluta middagen med denna magiska dessert.

(0)

Tournedos Rossini

En varmrätt som får vilken middag eller högtid att lyfta till nya höjder.

(0)

Renkalv med morotspuré och skysås

Att vilt och Barolo går perfekt ihop är sen gammalt och det är detta recept ett utmärkt exempel på.

Receptet är framtaget av Livets Goda Vinet & Maten.

(0)

Köttbullar med potatismos, pressgurka och lingon

Tänk på att råvarorna är A och O när du rullar dina köttbullar. Med klassiska tillbehör som potatismos, pressgurka och rårörda lingon är rätten svensk husmanskost personifierad. Ska du ha köttbullarna på julbordet kan du skippa tillbehören och satsa på andra julklassiker såsom Janssons frestelse.

(0)

Tagliata på hjort- eller oxfilé med grön polentakaka och svamp

Gå Italien hela vägen. En lyxigare rätt med hjort- eller oxfilé som matchas med Kungen av vin, en klassisk Barolo.

Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.

(2)

Snabb ostkaka med keso

Vissa kallar det "falsk" ostkaka. Vi kallar det snabb ostkaka. Tillsätt gärna lite saffran i smeten för att matcha ännu bättre till Calvet Sauternes.

(1)

Klassisk kalops

Blir det mer klassiskt husman än kalops? Med lika klassiska tillbehör som kokt potatis och inlagda rödbetor. Matcha med ett kryddigt vin, gärna från Côtes-du-Rhône.

(0)

Vildsvinsgryta med svamp

En smakrik gryta på vildsvin. Perfekt till hösten!

(0)

Biff Rydberg

En riktig klassiker och lyxigare variant av pyttipanna. Passar till ett fruktigt och smakrikt rött vin.

(0)

Orecchiette med svamp, pancetta, gröna bönor och hasselnötsströssel

En italiensk pastarätt som passar bra till ett vin på druvan Nebbiolo.

Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.

(5)

Risotto di zucca, funghi trifolati e tartufo

En italiensk specialitet som tillsammans med skogens guld, kantareller, tryffel och pumpa blir en perfekt hösträtt. Passar bra till Barbera eller Barolo.

Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.

(0)

Soppa med trattkantarell

En gräddig soppa med en av skogens klassiska råvaror, trattkantareller. Avgör själv om du använder färska eller torkade.

(0)

Spenat- och ricottafylld tortellini med tellicherrykorv, brysselkål och parmesan

En utmärkt vardagsrätt. God, smakrik och lättlagad. Receptet är framtaget i samarbete med Livets Goda Vinet & Maten.

(0)

Färska bär marinerade i rosébalsamvinäger med mascarponekräm

Färska bär i marinad av rosébalsamvinäger som serveras med en söt mascarponekräm. Perfekta att förbereda och servera på en buffé eller för att avrunda en härlig middag.

(0)

Pappardelle med ragu på svensk rapsgris

Ragu är en klassisk maträtt, stuvning skulle man också kunna kalla det. Receptet är framtaget i samarbete med Livets Goda Vinet & Maten.

(0)

Steak Salad

Steak Salad är en klassiker som passar utmärkt till Pinot Noir. För bästa smak - välj ekologiskt kött! PS. Man får ha bearnaisesås till köttet om man vill.

(0)

Laxburgare

Ett enkelt recept på supergoda laxburgare med dill och citron. Matcha med fördel till vinerna längre ner.

(0)

Wienerschnitzel med österrikisk potatissallad

Välj själv om du vill göra din wienerschnitzel på kalv, fläsk eller kalkon. Oavsett kommer arbetsinsatsen att löna sig när du smakar njuter av dina nyfriterade schnitzlar.

(0)

Surströmmingsklämma

En riktig klassiker. Bara du klarar doften så är receptet ingen match.

(0)

Aioli

Aioli är en härlig vitlökssmakande sås med majonnäsbas som passar till många maträtter. Prova till skaldjur, grillat kött, grillad fisk eller en klick i fiskgrytan.

(0)

Parmesanostpaj

Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.

(0)

Grillad rotselleri med citron-gräddfil och svensk sommarpesto

Detta recept tar några timmar att göra då rotsellerin ska grillas tills den är helt bränd. Tiden det tar beror på storleken på rotsellerin och hur varmt det är i grillen.

(0)

Portobello-pizza med chèvre, pesto, ruccola och körsbärstomater

Grilla vegetariskt i sommar. Portobello, kallas även kastanjechampinjon, och är perfekt att grilla. Kombinera enligt nedan och du har en vinnande kombination och smakupplevelse.

(0)

Rostad blomkålssoppa med tryffelolja

Lyft din grönsakssoppa från vardag till fest genom att rosta grönsakerna i ugnen och toppa med tryffelolja och vackra örter. Så enkelt men så raffinerat gott!

(0)

Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella

Grillsäsong! Släng ett par örtmarinerade kycklingspett på grillen och servera med ratatouille och mozzarella.

(0)

Pasta med vit och grön sparris

Säsongen för sparris är här, alltså kring maj månad. Då passar detta recept på citron- och persiljedoftande pasta med vit och grön sparris perfekt..

(0)

Råraka på rotselleri med laxtartar

Förvandla den klassiska rårakan genom att ersätta potatisen med smakrik, nötig rotselleri och du får en spännande förrätt eller lyxig lunchrätt för en billig peng. Löjrom i all ära men en frisk, krispig laxtartar är ett minst lika gott alternativ!

(0)

Rödvinsglacerat lammrack med ugnsbakade grönsaker

För att komponera en härlig trerätters middag rekommenderar vi även Carpaccio på rökt tonfisk med lime och parmesan (4 pers) till förrätt och till efterrätt en Zabaioneparfait med rostad cocos och rårörda bär (4 pers).

(1)

Lammstek med klassisk potatisgratäng

Lammstek med klassisk potatisgratäng och haricot verts. Perfekt till påsk och vårens högtider.

(0)

Mezze Maniche med bolognese av högrev

En äkta bolognese ska koka länge och gärna göras på högrev och plommontomat. Låt det koka länge, köttet ska bli riktigt mört och falla isär.

(0)

Fiskburgare med ärtstomp och lyxiga campingchips

Jonas Cramby drar öring i Tidan och gör smarriga fiskburgare. Se avsnittet på gnarlyhead.se!

(1)

Bohuslänsk Surf and Turf-burgare

Jonas Cramby gör Surf and Turf-burgare på Käringön i Bohuslän.

(0)

Gotländsk lammburgare

Jonas Cramby gör lammburgare på Gotland.

(0)

Sörmländsk vildsvinsburgare

Jonas Cramby gör vildsvinsburgare i Sörmland.

(0)

Jämtländsk björnburgare

Jonas Cramby åker till Jämtland och gör björnburgare.

(0)

Lammfärsbiffar med bönor och olivcrème

Lammfärsbiffar smaksatta med salvia och timjan som serveras med cannellinibönor och en färdig olivcreme.

(0)

Thai röd curry med räkor

(0)

Caesarsallad med pilgrimsmusslor och scampi

(0)

Makrill med citron och fänkål

(0)

Turrón - Spansk nougat

(0)

Ananasgranité med rosépeppar och saltrostad mandel

(0)

Chèvre- och lökmarmeladsfyllt filodegsknyte

(0)

Krabbsallad med Karljohansvamp och mandelpotatis

(0)

Zucchinisoppa med olivpizza

(0)

Pappardelle med salsiccia och bönor

(0)

Tomat- och mozzarellasallad

(0)

Färsk bönsallad med körsbärstomater och sardelldressing

(0)

Liten råbiff med kapris och vaktelägg

(0)

Zabaionegratinerade färska bär

(0)

Tiramisu

(0)

Taleggiofylld kyckling med parmaskinka och pasta pesto

(0)

Pasta Vongole

Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket.

(0)

Carpaccio classico

(0)

Parmaskinka, fylld med citron- och rucolacrème

(0)

Fritto misto mare con maionese verde

(0)

Spaghetti alla puttanesca

(0)

Snabba grytan med Salsicciakorv

(0)

Vita bönor med basilika och tomat

(0)

Bruschetta med bönsallad

(0)

Bruschetta med tomater

(0)

Choklad- och myntaglass med apelsinmarinerade jordgubbar

(0)

Grillade grönsaker i paket

(0)

Italiensk påskpaj (Torta Pasqualina)

(0)

Lammlägg i Barolo

(0)

Kokt kalvkött med grön sås

(0)

Ripa med blåbärssås och sockerbrynt brysselkål

(0)

Sparrissoppa med Rotari

(0)

Kronärtskockscanelloni med parmaskinka och vitlöksbrynta champinjoner

(0)

Ljummen mandelkaka med hallon och vaniljmascarpone

(0)

Bakade tomater med pecorino

(0)

Fikonpaj med getost och honung

(0)

Aprikos- och pinjenötschutney

En aprikos och pinjenötschutney passar utmärkt till grillade skaldjur eller fisk, men även till grillat lamm på t.ex. spett med curryris.

(0)

Chipotlesmör

(0)

Pistageglass med mandelbräck

(0)

Pizza med päron och gorgonzola

(0)

Pizza al Mare

(0)

Pizza Bresaola

(0)

Pizza Napoletana

(0)

Vaniljglass med kaffeflarn

(0)

Pizza Prosciutto

(0)

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se