Rotari

Italiensk perfektion i varje bubbla

Lagras en andra gång på flaska enligt samma metod som Champagne.

Rotari – årgångsbubbel från Italien

Rotari föddes i hjärtat av Dolomiterna, närmare bestämt i italienska Trentino. I det svala bergsklimatet som här råder får Chardonnaydruvan en perfekt resa till mognad och lägger grunden till ett av Italiens bästa mousserande viner.

Vindruvorna skördas manuellt från vingårdar i Alto Adige. Den första jäsningen äger rum i rostfria tankar, medan den andra jäsningen sker på flaska (Metodo Classico). Efter avslutad jäsning mognar vinet på sin jästfällning innan det degorgeras (jästfällningen skjuts ut och flaskan försluts med champagnekork).

Rotari är helt enkelt sinnebilden av italiensk perfektion i varje bubbla!

Rotari Brut Riserva och ostron

Sortiment

Metodo Classico

Metodo Classico, Champagnemetoden, traditionell metod… Kärt barn har många namn. Men vad innebär Metodo Classico?

Framställningen av ett Metodo Classico-vin som Rotari innebär mer hantverk eftersom jäst och socker tillsätts separat i varje individuell flaska, till skillnad mot charmat-viner.

Metodo Classico kräver också mycket mer tid, då vinet genomgår en andra jäsning på flaska innan det är redo att säljas. Den andra jäsningen sker under minst ett år, men kan pågå betydligt längre för en ökad kvalitet. Exempelvis vilar Rotari Riserva hela 36 månader på sin egen jästfällning innan den går ut till försäljning.

Hantverksnivån är helt enkelt mycket högre enligt Metodo Classico.

TrentoDOC

TrentoDOC är en kvalitetsstämpel för viner från Trentino. Under denna benämning produceras alla viner strikt enligt Champagnemetoden, eller Metodo Classico. Samtliga viner under Rotaris flagg görs som TrentoDOC.

Rotari har med åren blivit synonymt med kvalitet och varje år släpps även små utgåvor av äldre årgångar. De visar med all önskvärd tydlighet vilken utmärkt lagringsspotential som finns i vinerna.

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer