Ekologiska fotavtryck

Hur många planeter behövs egentligen för att vi ska kunna fortsätta med vår livsstil?

Svaret på frågan är enligt Världsnaturfonden 1,5 planet sett över hela världen, men om alla levde som vi i Sverige skulle det behövas 3,7 planeter.

Under våren 2016 undersökte vi på Enjoy Wine & Spirits våra egna ekologiska fotavtryck. Resultaten varierade från 2,5 planeter till nästan 7 planeter bland personalen.

De av oss som gjorde minst ekologiska fotavtryck spenderar mycket arbetstid på kontoret, pendlar kollektivt eller cyklar till jobbet och äter mer vegetariskt, medan de av oss som lämnar större påverkan på miljön reser mycket i jobbet för att besöka våra producenter och äter mer kött.

Genom att hela tiden informera, mäta och lära oss mer om hållbart företagande och hållbar konsumtion inspirerar vi och påverkar både vår omvärld och våra medarbetare. Framförallt skapar vi förståelse för att vår konsumtion skapar ett ekologiskt fotavtryck någon annanstans på jorden.

Läs mer om ekologiska fotavtryck

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!