Barrels and Drums Ginger Beer

Barrels and Drums Ginger Beer

Missa inte Barrels and Drums egen Ginger Beer på Systembolaget.

Barrels and Drums Ginger Beer, served over ice

Namnet antyder att drycken skulle vara en öl, men så är inte fallet. Däremot bryggs den på liknade sätt som öl. En brygd hettas upp, och sedan tillsätts jäst. Brygdblandningen fer-menteras och du får en alkoholhaltig dryck.

Att matcha din Ginger Beer är ett angenämt problem. De flesta avnjuter den i ett glas fyllt med is. Andra mixar friska drinkar. Med sin blandning av kryddighet och sötma passar den också till sushi, inte för kryddstarka asiatiska rätter och tex-mex – exempelvis pulled pork.

Ginger Beer – kort historik

Ginger Beer är knappast en nymodighet på dryckeshyllan. Den populära drycken på ingefära, socker och vatten föddes i 1700-talets England. Därifrån tog den sig över Atlanten till USA och Kanada och var i ropet speciellt precis innan förbudstiden, 1920–1933.

Under alkoholförbudet började många amerikaner brygga alkoholhaltiga drycker hemma i källaren. I samband med detta svalnade intresset för Ginger Beer och den kanadensiska vidareutvecklingen Ginger Ale blev mer populär.

Ginger Beer eller Ginger Ale?

Det är inte enkelt att skilja Ginger Beer från Ginger Ale med blotta ögat, men en inblick i framställningsmetoderna avslöjar markanta skill­nader. En klassisk Ginger Beer innehåller ingefära, socker, vatten, citronjuice och mikroorganismer i form av svampbakterier, så kallad ”ginger beer plant”. Den fermenteras, och de tidiga versionerna nådde en alkoholhalt på cirka 11 procent – betydligt högre
än dagens diton.

Ginger Ale däremot är kolsyrat vatten smaksatt med ingefära.

Tre klassiska drinkar med Ginger Beer

Moscow Mule

4 cl vodka
juice från en lime
10 cl Ginger Beer
mynta till garnering
is

Apple & Ginger Sour

5 cl mörk rom
5 cl citronjuice
3 cl äppeljuice
4 cl sockerlag
en bit färsk ingefära
en äggvita
några stänk Angostura bitter
Ginger Beer

Gör så här: Skala och muddla ingefäran. Häll alla ingredienser, utom is, i en shaker och skaka. Tillsätt is och skaka en gång till. Servera med is och toppa med Ginger Beer.

Dark & Stormy

4 cl mörk rom
10 cl Ginger Beer
juice från en pressad lime

Om Barrels and Drums Ginger Beer

Barrels and Drums Ginger Beer, 33 cl flaska

Nr: 1883
Pris: 18,90 kr
Kolsyrad, vinbaserad dryck med smak av ingefära.
Serveras kyld som sällskapsdryck, gärna i ett glas med is. Passar även till sushi, inte för kryddstarka asiatiska rätter och tex-mex.

Finns Ginger Beer på ditt Systembolag?

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!