Basilikamarinerade lammkotletter

Ingredienser ( 4 port.)

1-1½ kg lammkotletter
salt

Basilikamarinad

1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
några kvistar rosmarin , endast bladen
några kvistar timjan , endast bladen
finrivet skal från 1 citron
svartpeppar
1 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine

Gör så här:

Mixa samtliga ingredienser till örtmarinaden länge till en slät, grön marinad. Häll över köttet och låt marinera minst 1 timme, gärna över natten. Torka av köttet lätt och krydda med salt. Grilla 2–3 minuter på varje sida.

Vintips!

Baron de Ley Reserva 2011
Artikelnummer: 2525
13,5%, 750 ml, 115 kr
Receptet är hämtat från zeta.nu

Mer läsning

Nyheter

Nyheter i september

September är redan här och sommaren är över. Nu väntas tända ljus, skaldjursfrossa och murriga höstgrytor med den nyskördade svampen. Vi släpper som vanligt på med lite nylanseringar och denna gång med…

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!