Nyheter på Systembolaget i januari 2019

Årets första tillfälliga och exklusiva lansering på Systembolaget sker nu på fredag, kl 10.00. Vi har äran att släppa två av tyska Frankens absoluta toppviner från vinhuset Juliusspital. Vi har också släppt den hyllade årgången 2008 av Nicolas Feuillattes Grand Cru Blanc de Noir i beställningssortimentet.

Juliusspital grundades 1576 som ett välgörenhetssjukhus. Vineriet har sedan starten tillhört sjukhuset, som idag innefattar såväl en modern klinik som ett äldreboende. Stiftelsen har 168 hektar vinodlingar spridda över olika lägen i Franken. Silvaner är den mest odlade druvsorten med 35 procent av odlingarna. Franken ligger kring staden Würzburg i södra Tyskland.

Tillfälliga och exklusiva sortimentet –
18 januari 2019

 

Juliusspital Würzburger Stein Silvaner Trocken Grosses Gewächs 2016

Art. nr: 96225, 360 fl, 369 kr
Tyskland, Franken
100 % Silvaner, Alk. 13 %

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk, kryddig doft med inslag av nätmelon, gula päron, nötter, mineral och citrus. Nyanserad, något utvecklad, kryddig doft med inslag av nätmelon, gula päron, nötter, mineral och vita blommor. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur. Vinet kan lagras.

 – Recensioner – 

”Fet, rund och go – som de flesta av oss efter jul. Innehållsförteckning: vitpeppar, söta kryddor, vit grape, pomelo, stenig sälta, lime och avslutande puffar av rök”.
– Sofia Ander, DinVinguide.se

Juliusspital Würzburger Stein Silvaner Trocken Erste Lage 2017

Art. nr: 91304 , 3600 fl, 189 kr
Tyskland, Franken
100 % Silvaner, Alk. 12,5 %

Fruktig smak med inslag av gula äpplen, mandarin, nektarin, vitpeppar, mango och citrus. Fruktig doft med inslag av äpplen, mandarin, nektarin och honung. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur. Vinet kan lagras.
Detta är ett kvalitetsvin från Franken som känns igen på den speciella flasktypen, benämnd bocksbeutel.

 – Recensioner – 

”Frankens stolthet i fin form. Havsfrisk, ren och druvtypisk doft. Fruktren, ursprungstypisk och mycket matvänlig smak i slank, lovande stil. Kan drickas nu men jag ger den gärna 2-5 år i källaren. 3 600 flaskor finns”.
– Håkan Larsson, Allt om Vin/Expressen

”Uppfriskande med svalkande vit persika, grapefrukt, lime och pomelo. Ett skönt läskande avslut”.
– Sofia Ander, DinVinguide.se

Beställningssortiment från 9 januari 2019

Nicolas Feuillatte Grand Cru Brut Millésimé Blanc de Noirs 2008

Art. nr 77011, 439 kr
Frankrike, Champagne
100 % Pinot Noir, Alk. 12 %, 3,87 gr socker/liter

Torrt och fylligt med en elegant syra, kropp och intensitet. Silkeslen mousse med inslag av mogna äpplen, citrus, aprikos, rostade mandlar och mineral. Tillverkad enligt den klassiska champagnemetoden och sedan har vinet lagrats i minst 6 år före försäljning. Gott att dricka nu till fisk, skaldjur eller som aperitif, kan lagras i 5 år till.

Nyheter på Systembolaget i december 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer läsning

Nyheter i augusti

Vi är halvvägs in i augusti redan och hösten står för dörren. I fredagens exklusiva lansering på Systembolaget presenterar vi två storslagna viner av årgång 2015 från Fratelli Cigliuti i Barbaresco, Italien….

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!