Oavgjort i landskampen

Idag avgjordes en av årets mest prestigefulla vindueller på klassiska Mäster Anders i Stockholm. En landskamp som slutade oavgjort.
Jim Clendenen, Au Bon Climat (USA), gick upp i ringen mot Joachim Heger, Weingut Dr. Heger (Tyskland). Två vinmakare med olika förutsättningar men med en gemensam filosofi kring vin, hade tagit ut varsin riktigt stark laguppställning. Något som resulterade i att det till slut inte gick att skilja de båda herrarna åt.
Så här gick duellen till: I fyra av duellerna parades viner med för dagen specialkomponerade rätter, skapade utifrån varje par vins unika egenskaper. I den sista duellen presenterade producenterna sina ess i skjortärmen, vinet som fick alla andra att tappa hakan.
Vinerna som provades var:
Duell 1: 2015 Santa Barbara County Pinot Noir vs 2013 Pinot Noir
Duell 2: 2013 La Bauge au Dessus vs 2012 Mimus Spätburgunder Trocken
Duell 3: 2013 Knox Alexander vs 2012 Ihringen WINKLERBERG v.B. Spätburgunder GG VDP.GROSSE LAG
Duell 4: 2014 Runway Pinot Noir vs 2014 Ihringen WINKLERBERG WANNE Spätburgunder GG ”HÄUSLEBODEN”
Duell 5: 1999 Knox Alexander MAGNUM vs 2010 Ihringer WINKLERBERG Spätburgunder *** GG ”HÄUSLEBODEN” MAGNUM
Fler bilder från duellen hittar du på vår Facebook.

Mer läsning

Nyheter

Nyheter i september

September är redan här och sommaren är över. Nu väntas tända ljus, skaldjursfrossa och murriga höstgrytor med den nyskördade svampen. Vi släpper som vanligt på med lite nylanseringar och denna gång med…

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!