fbpx
Öppna meny
17 september, 2018

Piccini ger bästa tipsen i Toscana

Vi ställde några frågor till Camelia Lazar på vinhuset Piccini och bad henne om vin-, mat- och restips i Toscana.

Linda Folkesson

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Vilken är den mest ursprungliga toskanska maten och vad dricker man helst till?

Toskanare har en djup respekt för mat och de har alltid varit stolta över bra, färska och enkla ingredienser. Pasta, bröd, grönsaker, kött och vilt, olivolja och vin är toskansk mat i ett nötskal. En favorit är Ribollita, traditionellt den fattiga människans mat, en kärleksfull soppa på gammalt bröd, cannellini-bönor och grönsaker som du kan hitta året runt i regionen som lök, morötter, selleri och kål. Passar perfekt med ekologiska Piccini Chianti.

Din favoritrestaurang med autentisk toskansk mat?

Den lokala maten är alltid bra vare sig du är på en matmarknad, bland kullarna i Chianti eller i centrala Florens. Men när man är i Toscana får man inte missa chansen att uppleva en Bistecca alla Fiorentina med ett glas Brunello Villa al Cortile. Bistecca och Brunello är en religion i Toscana. En bra plats att prova kombinationen är restaurangen Cinque Di Vino San Casciano i Val di Pesa.

Vad mer får man inte missa i Toscana?

Toscana har allt. Kusten erbjuder vackra stränder, nästan alla flankerade av förtrollande gamla medeltida städer. Florens, hem för några av de mest inspirerande museerna, är regionens bultande hjärta och en plats för urbana äventyr.

Toscana erbjuder med sina rullande kullar helt magiska vyer men det finns en plats jag alltid kommer tillbaka till, romantiska San Gimignano, de vackra tornens stad.

Vilket är ditt favoritvin hos Piccini?

Jag älskar Poggio Teo Chianti Classico från Valiano. Dess stil återspeglar den typiska Sangiovese-karaktären, dess ursprung, och genom att vara en ’single vineyard’, själva essensen av dess terroir. Årgång efter årgång, oavsett om det är en femstjärnig årgång som 2007, 2010 och 2013 eller mer utmanande som exempelvis 2014 eller 2017, levererar Poggio Teo helt otrolig personlighet.

Hur ser ni på Piccinis succé i Sverige?

Sverige har en mycket speciell plats i våra hjärtan. Det är marknaden som omfamnade och  välkomnade vår ambition att göra Chianti till ett modernt vin, relevant för tiden vi lever i. Dessutom, när svenskar kommer på besök hos oss, det enda de vill göra är att äta pasta och dricka vin. Genier allihop!

Se historien om familjen Piccini

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!