Pork Belly Medianoche

En cubano, eller Cuban sandwich, är i grunden en enkel ost- och skinkpressmacka som först blev populär hos kubanska invandrare i Miamis arbetarklasskvarter i slutet av 1800-talet.
Oftast gör man mackan på baguette, men använder man istället, som här, ett hamburgerbröd av briochetyp kallas det medianoche – vilket betyder midnatt. Och ja, det är den perfekta nattamaten.

6 st mackor

 • 6 brioche buns eller
  baguetter
 • ca 2 kg fläsksida
 • ½ dl salt
 • ½ dl strösocker
 • alpost, t ex appenzeller eller comté
 • senap
 • majonnäs
 • chilisås

Gör så här

 1. Börja förberedelserna dagen före.
 2. Ta bort svålen på fläsksidan och trimma sedan bort köttet där revbenen suttit så att du får en prydlig och helt fyrkantig bit fläsk.
 3. Klappa in lika delar salt och socker i köttet, vira plastfolie runt och låt köttet torrimmas i kylen över natten.
 4. Dagen efter sköljer du bara av allt salt från köttet, lägger det i en form och bakar mitt i ugnen på 225 grader cirka 1 timme.
 5. Sänk värmen till 120 grader och låt ligga 1 ¼ timme till. Ta ut fläsksidan, provsmaka lite och låt den sedan svalna tills den är helt kall så att man kan skära fina bitar av den.
 6. Dela bröden och lägg ett par skivor ost på varje halva.
 7. Fortsätt med skivad fläsksida, sedan senap, majo och chilisås.
 8. Lägg ihop halvorna, lägg dem i en stekpanna på medelvärme och pressa skiten ur dem.
 9. Dela på mitten och servera med förslagsvis friterade matbananer.
RECEPTET ÄR KOMPONERAT AV JONAS CRAMBY
VINTIPS: SELVAROSSA SALICE SALENTINO, ITALIEN (NR 32228) 79 KR

Mer läsning

Det mångsidiga vinlandet Portugal

Portugal har en nästan lika lång tradition av vinframställning som grannlandet Spanien, de äldsta spåren daterar till 500-talet före Kristus. Och i dag ligger Portugal på tolfte plats över de länder som…

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!