Öppna meny
6 april, 2022

Premiumlådor från våra vinproducenter

Efter hög efterfrågan från våra kunder lanserar vi nu premiumlådor från några av våra främsta producenter. I vinlådorna hittar du noga utvalda viner som vanligtvis inte går att köpa på Systembolaget. Lite mer småskaligt, med genomgående hög kvalitet och givetvis passande för säsongen. Varje unik låda finns i begränsad upplaga, så här gäller det att vara på tårna.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Vår första premiumlåda kommer från österrikiska Jurtschitsch och innehåller 6 flaskor österrikiskt guld, om man tänker rent metaforiskt. Här får du två årgångar från två topp-vingårdslägen på druvorna grüner veltliner och riesling, samt två mousserande viner av ytterst personlig och charmig karaktär. Vår ambition är att visa upp vinmakarnas tankar om vad som representerar deras vision på bästa sätt, utöver de mycket populära och prisvinnande J-vinerna som vi hittar på Systembolaget i vanliga fall.

Jurtschitsch Premiumlåda (6 flaskor)

Jurtschitsch Ried Loiserberg Erste Lage 2019 (1 st)

Jurtschitsch Ried Loiserberg Erste Lage 2020 (1 st)

Jurtschitsch Ried Heiligenstein Erste Lage 2019 (1 st)

Jurtschitsch Ried Heiligenstein Erste Lage 2020 (1 st)

Jurtschitsch Brut Nature Grosse Reserve 2017 (2 st)

Pris: 1392 kr | Art: 56473 | Lansering: 2022-04-06

Om Jurtschitsch
Weingut Jurtschitsch har länge tillhört den absoluta toppen av vinproducenter från Österrike med anor som sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden. I dag drivs företaget av Alwin och Stephanie Jurtschitsch som tillhör en ny generation vinmakare i Österrike och som rönt stora framgångar de senaste åren. Weingut Jurtschitsch började med småskalig ekologisk odling redan på 1970-talet. När Alwin och Stephanie tog över år 2009 har man konsekvent fortsatt med att konvertera samtliga egenägda egendomar till att bli ekologiskt certifierade.

Alwin har vuxit upp på familjens egendom och efter utbildning och praktik med skördar i Australien, Nya Zeeland och Frankrike är han tillbaka på familjens vineri i Langenlois, Kamptal sedan 2009. Stephanie kommer från Rheinhessen i Tyskland och har även hon vuxit upp på föräldrarnas vingård Weingut Gunderloch. Sedan Alwin och Stephanie tog över ansvaret i Langenlois har de successivt höjt kvaliteten på samtliga produkter i sortimentet. Det har medfört att de i dag producerar mindre vin än tidigare men av betydligt högre kvalitet. Samtliga ägor är ekologiskt certifierade och på den berömda vulkanen strax utanför Langenlois, Heiligenstein, jobbar man dessutom biodynamiskt.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget