Trendspaning: Torbjörn om vinåret 2018

Alkoholfritt växer och naturvin försvinner

Vår produktchef Torbjörn fick titta i spåkulan och sia om framtiden. Så här utvecklingen i vinvärlden om Torbjörn får bestämma!

Torbjörn Rolander, produktchef, Enjoy Wine & Spirits

Nämn ett par saker du tror kommer hända i vinvärlden?
Efterfrågan och utbud av alkoholfritt vin och lågalkoholviner fortsätter att öka kraftigt. Kvaliteten kommer också öka i takt med att fler produkter lanseras.

Hur utvecklas vårt förhållande till naturvin?
Min förhoppning är att begreppet naturvin försvinner och att allt vin kommer göras på samma premisser som det som idag kallas för naturvin. Samtidigt hoppas jag att trångsynta vinkonservatister som idag rynkar näsan åt begreppet börjar rycka skygglapparna och förstå att ett bra vin är ett bra vin, oavsett framställningsmetod.

Vad önskar du dig av vinåret 2018?
En stor och riktigt bra skörd i Europa där samtliga vinodlare slipper utsättas för frost, torka, hagel och ihållande regn under skörd. Och så hoppas jag att vin på burk får ett rejält genomslag även utanför USA. Det är en ultimat förpackning.

Vintips

Underwood Pinot Noir (USA)
Nr: 70039 – beställningssortiment
100% Pinot Noir
13%, 375 ml (halvflaska), 65 kr (1 kr pant tillkommer)
Medelfylligt med tydlig pinot noir karaktär i form av hallon, mogna jordgubbar och örter. Ren, frisk eftersmak i perfekt balans.

Underwood Pinot Gris (USA)
Nr: 79416
100% Pinot Gris
13,5%, 375 ml (halvflaska), 65 kr (1 kr pant tillkommer)
Friskt och fruktigt vin med inslag av citrus, gula äpplen och örter. Lång frisk citrusdominerad eftersmak.

Mer läsning

Nyheter

Nyheter i februari

Februari har redan nått sin mitt och månadens första lanseringar står för dörren. Vi har i och för sig tjuvstartat lite redan förra veckan med två klassiker vardera från La Spinetta och…

Vinprovning enligt forskare

Neuroenologi, ett sätt att träna din hjärna. Neurovetenskapen påvisar att vinprovning engagerar våra hjärnor mer än något annat mänskligt beteende, och det handlar om hur vi skapar smaker till vår minnesbank. En…

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!