Veckans recept – bräserad högrev

Receptet på en utmärkt helgmiddag. Låt oss presentera långkok på högrev med ljuvliga smaker av balsamvinäger, rödlök, tomat, vitlök och örter. 
Ingredienser (4 portioner)
600 g högrev skuret i grytbitar
4 vitlöksklyftor
2 lagerblad
några kvistar timjan alt 1 tsk torkad
1 msk Ardita Tomatpuré
2 dl rött vin
1 dl Zeta Balsamvinäger Sigillo Blu
4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
2 köttbuljongtärningar
1 liter vatten
4 rödlökar skalade och skurna i klyftor
salt
peppar
1 kruka persilja grovskuren
Gör så här:
1. Bryn köttet i olivolja i en gryta tills det fått fin färg.
2. Lägg i vitlök, kryddor, tomatpuré och bryn ytterligare någon minut.
3. Häll på vin, balsamvinäger, buljongtärningar och vatten.
4. Låt sjuda under lock 1½–2 timmar.
5. Koka med rödlöken de sista 20 minuterna.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Strö över persilja.
8. Servera med ugnsrostade potatisklyftor, sallad och ett gott bröd.
Vintips!

 
Baron de Ley Varietales Graciano (Spanien)
Artikelnummer: 72445
14%, 750 ml, 130 kr
 
 
 
 
Receptet är framtaget av Zeta, i samarbete med Markus Aujalay.

Mer läsning

Kilchoman 9th Edition

Kilchoman 100 % Islay 9th Edition – 300 flaskor kommer till Sverige   Kilchoman 100 % Islay 9th Edition är en helt unik Single Malt Whisky som Kilchoman är ensamma om att…

Nyheter

Nyheter i oktober

Oktober har anlänt och med den en hel drös med härliga viner för höstgrytorna och skogens all svamp. Det blir stort fokus på norra Italien där vi kan presentera ett sprakande härligt…

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!