Recept
Pasta Spaghetti med blandad skogssvamp och pecorino
Tagliatelle med svamp och tryffel
En klassisk italiensk pastarätt. Får du inte tag i färsk tryffel, så går det lika bra med tryffelolja eller tryffelsalt. Kombinera med ett kryddigt och mustigt, rött vin - exempelvis Poggio Teo Valiano Chianti Classico.
Bulgursallad med grillad kyckling, nektarin och dillyoghurt
En riktigt fräsch sallad med grillad kyckling, som kan utgöra det matiga alternativet på din buffé. Recept och foto: Simon Bajada.
Grillade räkor med röd coleslaw
Grillade räkor på spett gör definitivt succé på vilket buffébord som helst. Räkorna kan även stekas om du inte äger en grill. Recept och foto: Simon Bajada.
Hel grillad kyckling med färska örter
Att grilla en hel kyckling på grillen tar sin tid, men är värt varenda minuts väntan. Krydda med olivolja, citron, vitlök och rosmarin. Servera med grillade grönsaker.
Olivpanerad torsk med blomkålspuré
Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.
Köttbullar med potatismos, pressgurka och lingon
Tänk på att råvarorna är A och O när du rullar dina köttbullar. Med klassiska tillbehör som potatismos, pressgurka och rårörda lingon är rätten svensk husmanskost personifierad. Ska du ha köttbullarna på julbordet kan du skippa tillbehören och satsa på andra julklassiker såsom Janssons frestelse.
Soppa med trattkantarell
En gräddig soppa med en av skogens klassiska råvaror, trattkantareller. Avgör själv om du använder färska eller torkade.
Laxburgare
Ett enkelt recept på supergoda laxburgare med dill och citron. Matcha med fördel till vinerna längre ner.
Wienerschnitzel med österrikisk potatissallad
Välj själv om du vill göra din wienerschnitzel på kalv, fläsk eller kalkon. Oavsett kommer arbetsinsatsen att löna sig när du smakar njuter av dina nyfriterade schnitzlar.
Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella
Grillsäsong! Släng ett par örtmarinerade kycklingspett på grillen och servera med ratatouille och mozzarella.
Råraka på rotselleri med laxtartar
Förvandla den klassiska rårakan genom att ersätta potatisen med smakrik, nötig rotselleri och du får en spännande förrätt eller lyxig lunchrätt för en billig peng. Löjrom i all ära men en frisk, krispig laxtartar är ett minst lika gott alternativ!
Makrill med citron och fänkål
Krabbsallad med Karljohansvamp och mandelpotatis
Kronärtskockscanelloni med parmaskinka och vitlöksbrynta champinjoner
Gös med örttäcke i vitt vin
Svamprisotto med coppachips
Gorgonzolagratinerade havskräftor
Hummercaesarsallad
Carpaccio på rökt tonfisk med lime och parmesan
Ugnsbakad fisk med vitlök och musslor
Oavsett om du fångat fisken själv eller köpt den i delidisken, kommer detta recept få det att sjunga i gomseglet.
Ostron med het tomatsås
Crostini
Servera dina crostinis som de är eller med valfritt pålägg. Endast fantasin får avgöra hur du äter dina crostinis.