fbpx
Öppna meny

Saffranskladdkaka

(4)

Pasta Spaghetti med blandad skogssvamp och pecorino

En pasta som matchas med rätt typ av vin är svårslaget. Och du vet väl att svamp älskar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera från Piemonte?

(2)

Spaghetti all'Aragosta (hummer)

Spaghetti med hummer, schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination.

(5)

Rostad pumpasoppa

En värmande soppa på som passar utmärkt ruggiga höstkvällar och kalla vinterdagar. Matcha med ett mjukt och bärigt rött vin, exempelvis Piccini Chianti.

(8)

Tagliatelle med svamp och tryffel

En klassisk italiensk pastarätt. Får du inte tag i färsk tryffel, så går det lika bra med tryffelolja eller tryffelsalt. Kombinera med ett kryddigt och mustigt, rött vin - exempelvis Poggio Teo Valiano Chianti Classico.

(8)

Club steak med sparrisbroccoli och cannellinipuré

Grilla köttet om vädret tillåter, annars funkar det minst lika bra med stekpanna.

(6)

Bulgursallad med grillad kyckling, nektarin och dillyoghurt

En riktigt fräsch sallad med grillad kyckling, som kan utgöra det matiga alternativet på din buffé. Recept och foto: Simon Bajada.

(1)

Grillade räkor med röd coleslaw

Grillade räkor på spett gör definitivt succé på vilket buffébord som helst. Räkorna kan även stekas om du inte äger en grill. Recept och foto: Simon Bajada.

(3)

Högrevsbolognese med Mezze Maniche

En äkta bolognese ska koka länge! Köttet ska bli riktigt mört och falla isär. Helst ska bolognesen göras på högrev och plommontomat.

(2)

Grillad entrecôte med krämig dressing på rostad vitlök

En klassisk grillad entrecôte som serveras med ugnsrostad potatis, en krämig dressing på rostad vitlök och ett glas sammetslen Barbera.

(0)

Hel grillad kyckling med färska örter

Att grilla en hel kyckling på grillen tar sin tid, men är värt varenda minuts väntan. Krydda med olivolja, citron, vitlök och rosmarin. Servera med grillade grönsaker.

(2)

Grillad kotlettrad med sardeller, vitlök och citron

En blandning av klassiska italienska smaker som sardeller, vitlök, citron och rosmarin med skivad, grillad kotlettrad.

(3)

Rostad spetskål, morotspuré, solrosfrön och salvia

Kör spetskålen i stekpanna eller på grillen. Du väljer, gott blir det i alla fall! Recept och foto: Simon Bajada.

(17)

Boeuf bourguignon

En fransk klassiker. Smakrik köttgryta med högrev, sidfläsk och såklart rött vin.

(5)

Pasta all’Arrabbiata

Pasta all’Arrabbiata är en klassisk italiensk pasta. Gå gärna lite lugnt fram med chilin så att inte hettan tar över, låt hellre sötman från dess frukt lyfta maten tillsammans med persilja och riven parmesan på toppen.

(0)

Klassisk kalops

Blir det mer klassiskt husman än kalops? Med lika klassiska tillbehör som kokt potatis och inlagda rödbetor. Matcha med ett kryddigt vin, gärna från Côtes-du-Rhône.

(0)

Orecchiette med svamp, pancetta, gröna bönor och hasselnötsströssel

En italiensk pastarätt som passar bra till ett vin på druvan Nebbiolo.

Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.

(5)

Risotto di zucca, funghi trifolati e tartufo

En italiensk specialitet som tillsammans med skogens guld, kantareller, tryffel och pumpa blir en perfekt hösträtt. Passar bra till Barbera eller Barolo.

Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.

(1)

Soppa med trattkantarell

En gräddig soppa med en av skogens klassiska råvaror, trattkantareller. Avgör själv om du använder färska eller torkade.

(8)

Spenat- och ricottafylld tortellini med tellicherrykorv, brysselkål och parmesan

En utmärkt vardagsrätt. God, smakrik och lättlagad. Receptet är framtaget i samarbete med Livets Goda Vinet & Maten.

(1)

Pappardelle med ragu på svensk rapsgris

Ragu är en klassisk italiensk maträtt. Receptet är framtaget i samarbete med Livets Goda Vinet & Maten.

(4)

Steak Salad

Steak Salad är en klassiker som passar utmärkt till Pinot Noir. För bästa smak - välj ekologiskt kött! PS. Man får ha bearnaisesås till köttet om man vill.

(0)

Laxburgare

Ett enkelt recept på supergoda laxburgare med dill och citron. Matcha med fördel till vinerna längre ner.

(1)

Aioli

Aioli är en härlig vitlökssmakande sås med majonnäsbas som passar till många maträtter. Prova till skaldjur, grillat kött, grillad fisk eller en klick i fiskgrytan.

(0)

Parmesanostpaj

Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.

(0)

Grillad rotselleri med citron-gräddfil och svensk sommarpesto

Detta recept tar några timmar att göra då rotsellerin ska grillas tills den är helt bränd. Tiden det tar beror på storleken på rotsellerin och hur varmt det är i grillen.

(3)

Portobello-pizza med chèvre, pesto, ruccola och körsbärstomater

Grilla vegetariskt i sommar. Portobello, kallas även kastanjechampinjon, och är perfekt att grilla. Kombinera enligt nedan och du har en vinnande kombination och smakupplevelse.

(1)

Rostad blomkålssoppa med tryffelolja

Lyft din grönsakssoppa från vardag till fest genom att rosta grönsakerna i ugnen och toppa med tryffelolja och vackra örter. Så enkelt men så raffinerat gott!

(0)

Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella

Grillsäsong! Släng ett par örtmarinerade kycklingspett på grillen och servera med ratatouille och mozzarella.

(0)

Pasta Tagliatelle Mezzanelle med vit och grön sparris

Säsongen för sparris är här, alltså kring maj månad. Då passar detta recept på citron- och persiljedoftande pasta med vit och grön sparris perfekt..

(0)

Mezze Maniche med bolognese av högrev

En äkta bolognese ska koka länge och gärna göras på högrev och plommontomat. Låt det koka länge, köttet ska bli riktigt mört och falla isär.

(9)

Fiskburgare med ärtstomp och lyxiga campingchips

Jonas Cramby är ute på en landskapsturné i Sverige och drar upp öring i floden Tidan, han svänger ihop riktigt smarriga fiskburgare. Till sin hjälp har Jonas en av Sveriges främsta flugfiskare, Johan Klingberg. Och som gräddan på moset får han äran att bjuda en sjufaldig världsmästare i flugbindning på sin västgöta-burgare.

(7)

Bohuslänsk Surf and Turf-burgare

Jonas Cramby gör Surf and Turf-burgare på Käringön i Bohuslän.

(1)

Gotländsk lammburgare

Jonas Cramby gör lammburgare på Gotland.

(1)

Sörmländsk vildsvinsburgare

Jonas Cramby gör vildsvinsburgare i Sörmland.

(2)

Jämtländsk björnburgare

Jonas Cramby åker till Jämtland och gör björnburgare.

(2)

Turrón - Spansk nougat

(1)

Ananasgranité med rosépeppar och saltrostad mandel

(2)

Chèvre- och lökmarmeladsfyllt filodegsknyte

(1)

Krabbsallad med Karljohansvamp och mandelpotatis

(0)

Zucchinisoppa med olivpizza

(0)

Pappardelle med salsiccia och bönor

(1)

Tomat- och mozzarellasallad

(0)

Färsk bönsallad med körsbärstomater och sardelldressing

(0)

Tiramisu

(0)

Pasta Vongole

Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket.

(2)

Spaghetti alla puttanesca

(0)

Snabba grytan med Salsicciakorv

(0)

Vita bönor med basilika och tomat

(0)

Bruschetta med bönsallad

(0)

Bruschetta med tomater

(0)

Grillade grönsaker i paket

(0)

Italiensk påskpaj (Torta Pasqualina)

(0)

Lammlägg i Barolo

(0)

Kokt kalvkött med grön sås

(0)

Sparrissoppa med Rotari

(0)

Kronärtskockscanelloni med parmaskinka och vitlöksbrynta champinjoner

(0)

Ljummen mandelkaka med hallon och vaniljmascarpone

(2)

Fikonpaj med getost och honung

(0)

Aprikos- och pinjenötschutney

En aprikos och pinjenötschutney passar utmärkt till grillade skaldjur eller fisk, men även till grillat lamm på t.ex. spett med curryris.

(0)

Pistageglass med mandelbräck

(5)

Pizza med päron och gorgonzola

(9)

Pizza al Mare

(1)

Pizza Bresaola

(1)

Pizza Napoletana

(0)

Pizza Prosciutto

(0)

Pizzadeg för 6 stora pizzor

(0)

Gös med örttäcke i vitt vin

(12)

Svamprisotto med coppachips

(0)

Semifreddo di Arabica

(0)

Caponata

(0)

Involtini di vegetario

(0)

Hummercaesarsallad

(0)

Ugnsbakad fisk med vitlök och musslor

Oavsett om du fångat fisken själv eller köpt den i delidisken, kommer detta recept få det att sjunga i gomseglet.

(0)

Vitello tonnato

(0)

Minestrone à la Milanese

(0)

Crostini

Servera dina crostinis som de är eller med valfritt pålägg. Endast fantasin får avgöra hur du äter dina crostinis.

(0)

Varm chokladfondant med myntasås

(0)

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!