Apelsinzabaione

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Ingredienser
  • 12 st Pilgrimsmusslor
  • 800 gr Sparris
  • 12 st Pilgrimsmusslor
  • 2 Äggulor
  • 2 Apelsiner
  • 2 dl Olivolja
  • Socker, salt och peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skala och koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten.

Riv skalet av den ena apelsinen och pressa saften ur båda apelsinerna.

Skiva pilgrimsmusslorna tunt och fördela skivorna med sparrisen på 6 st tallrikar, salta och peppra.

Lägg äggulorna tillsammans med apelsinsaften i en kastrull.

Placera kastrullen på svag värme och vispa till tjockt skum.

Ta av kastrullen från värmen och häll i olivoljan med en tunn stråle under ständig vispning.

Rör ner det rivna apelsinskalet och smaksätt med lite socker, salt och peppar.

Fördela apelsinkrämen över musslorna och sparrisen.

Gratinera tallrikarna under grillelementet i ugnen tills de får en vacker färg.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer