Fritto misto mare con maionese verde

  • Låt smeten vila
  • Fritera skaldjuren

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 äggvitor
  • 12 skalade jätteräkor
  • 4 pilgrimsmusslor utan skal
  • 8-12 kokta blåa eller gröna mussolor utan skal eller med skalhalvan kvar
  • 8 bläckfiskringar eller hela små bläckfiskar
  • 4 sjötungsfileér skurna på längden i cm tjocka skivor
  • olja till fritering
  • salt
  • Örtmajonäs
  • 3 äggulor
  • 3 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • hackad persilja
  • 2 msk hackad basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 hackade sardellfileér
  • nymald svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Kör äggulor med vitvinsvinäger i en mixer eller matberedare.

Tillsätt oljan i en tunn och jämn stråle.

Lägg i övriga ingredienser och mixa majonäsen tills den är slät. Sikta mjölet till frityrsmeten med saltet.

Tillsätt olivoljan och det ljumma vattnet och vispa ihop till en jämn smet.

Låt smeten vila, övertäckt, i rumstemperatur i 1 timme.

Man kan färga frityrsmeten grön genom att mixa det ljumma vattnet med en stor knippe bladpersilja.

Vispa äggvitorna till hårt skum.

Vänd ner äggvitorna försiktigt i smeten.

Värm oljan till friteringen i en stor gryta.

Doppa skaldjuren och fisken i smeten, låt överflödig smet rinna av och sänk ner dem i den heta oljan.

Fritera i ca 1-2 minuter eller tills smeten får en gyllengul färg.

Låt skaldjuren och fisken rinna av på hushållspapper och krydda dem med salt.

Servera dem genast med citron och örtmajonäsen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se