"/> "/> " />

Snabb ostkaka med keso

  • Göra smet
  • I ugn

Vissa kallar det "falsk" ostkaka. Vi kallar det snabb ostkaka. Tillsätt gärna lite saffran i smeten för att matcha ännu bättre till Calvet Sauternes.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g keso
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl sötmandlar
  • 2-3 bittermandlar eller ett par droppar bittermandelarom
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde (40%)
  • vispgrädde och färska bär till servering
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Låt keso rinna av i en sil eller ett kaffefilter.

Vispa ihop ägg och socker.

Hacka sötmandlar.

Blanda i sötmandlar, bittermandlar eller bittermandelarom och vetemjöl i äggvispen.

Tillsätt vispgrädde. Vispa samman till en slät smet.

Häll i en ugnsfast form.

Baka ostkakan i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.

Servera med vispgrädde och färska bär alternativt sylt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Snabb ostkaka med keso"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se