Taleggiofylld kyckling med parmaskinka och pasta pesto

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 st kycklingfiléer
  • 100 g taleggioost
  • 4st soltorkade tomater
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • 400 g färsk spenattagliatelle
  • 50g basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 25 g pinjenötter
  • 50 g fint riven parmesanost
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Snitta kycklingfiléerna nästan helt igenom från ena långsidan.

Vik upp den övre delen på filén så att den blir dubbelt så bred.

Banka ut filéerna lätt med handen.

Skär taleggioosten i mindre bitar och hacka de soltorkade tomaterna grovt.

Blanda osten med tomaterna och fördela dem över kycklingfiléerna.

Rulla ihop varje filé med två skivor parmaskinka utanpå.

Smörj fyra ark aluminiumfolie med smör och krydda varje ark lätt med salt och peppar.

Placera en kycklingrulle på varje ark och rulla ihop dem som smällkarameller.

Stek kycklingarna i ugn 175 °C i 20 minuter.

Mixa under tiden basilikabladen och olivoljan tillsammans med vitlöken, pinjenötterna och parmesanosten.

Smaksätt med salt och svartpeppar.

Koka pastan al dente i saltat vatten.

Häll av vattnet från pastan och blanda i peston.

Ta ut kycklingrullarna ur ugnen och avlägsna aluminiumfolien.

Dela kycklingarna på mitten och arrangera dem tillsammans med pastan på fyra tallrikar.

Garnera gärna med rostade pinjenötter och basilikablad.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se