Thai röd curry med räkor

  • Tillagning
  • Låt koka i

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g skalade Black tiger räkor
  • 2 msk matolja
  • 2 st skivade schalottenlökar
  • 2-3 msk röd currypasta
  • 3 st limeblad
  • 0,5 citongräs
  • 6 dl kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 3 st vårlökar i tunna skivor
  • 50 g hackade cashewnötter
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Värm matoljan i en kastrull.

Skiva schalottenlökarna och låt de fräsa i oljan utan att ta färg.

Rör ner 2 msk av den röda currypastan och slå på kokosmjölken.

Lägg i citrongräs och limeblad.

Tillsätt fisksåsen och låt det koka ihop i ca 20 minuter.

Smaka eventuellt av med mer röd currypasta.

Stek tigerräkorna hastigt i lite matolja i en varm stekpanna.

Lägg ner tigerräkorna i curryn och låt dem sjuda färdigt i ca 2 minuter.

Avsluta med att vända i vårlöken och cashewnötterna.

Servera curryn med nudlar eller jasminris

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer