Thai röd curry med räkor

  • Tillagning
  • Låt koka i

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g skalade Black tiger räkor
  • 2 msk matolja
  • 2 st skivade schalottenlökar
  • 2-3 msk röd currypasta
  • 3 st limeblad
  • 0,5 citongräs
  • 6 dl kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 3 st vårlökar i tunna skivor
  • 50 g hackade cashewnötter
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Värm matoljan i en kastrull.

Skiva schalottenlökarna och låt de fräsa i oljan utan att ta färg.

Rör ner 2 msk av den röda currypastan och slå på kokosmjölken.

Lägg i citrongräs och limeblad.

Tillsätt fisksåsen och låt det koka ihop i ca 20 minuter.

Smaka eventuellt av med mer röd currypasta.

Stek tigerräkorna hastigt i lite matolja i en varm stekpanna.

Lägg ner tigerräkorna i curryn och låt dem sjuda färdigt i ca 2 minuter.

Avsluta med att vända i vårlöken och cashewnötterna.

Servera curryn med nudlar eller jasminris

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se