Belle Blush White Zinfandel Rosé

Visa på systembolaget.se

Klicka på knappen för att visa produktens sida på Systembolaget.se.

Årgång
2015
Pris (inkl. moms)
139 kr
Volym
1500 ml
Alkoholhalt
10.5%
Artikelnr. 6530
Producent Belle Ambiance Family Vineyards
Ursprung USA, Kalifornien
Typ Vin, Rósevin
Druvor Zinfandel %
Karaktär Fruktig smak med sötma, inslag av mogna jordgubbar, granatäpplen, björnbär, persika och geléhallon
Sockerhalt 25 gram/liter
Vinifikation Nittio procent av allt vin som tillverkas i USA kommer från Kalifornien. Delstatens vinodlingar upptar mer än 210 000 hektar. Av dessa odlingar är drygt 10 procent planterade med zinfandel. Druvan har odlats i Kalifornien sedan mitten av 1800-talet. Med hjälp av DNA-teknik har det visat sig att zinfandel är identisk med italienska primitivo, och att den i sin tur härstammar från den kroatiska druvan crljenak kastelanski. Roséviner tillverkas i regel på samma sätt som röda viner. Skillnaden är att skalen tillbringar en mycket kortare tid med musten under eller före själva jäsningen, vilket förklarar den ljust röda eller rosa färgen.
Förslutning Tappkran Knapp
Gott till Fruktig smak med sötma, inslag av mogna jordgubbar, granatäpplen, björnbär, persika och geléhallon. Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck, eller till heta fisk- och kycklingrätter eller sallader.
Övrigt Belle Ambiance Family Vineyards är ett familjeföretag som haft sin verksamhet i Kalifornien i över 80 år. Vineriet arbetar aktivt med återvinning och kompostering. Man arbetar också bland annat med att etablera korridorer för de vilda djuren, bygga boplatser för ugglor och hökar och använda insekter för att bekämpa skadeangrepp.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

Belle Blush White Zinfandel Rosé

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Produktblad

Belle Blush White Zinfandel Rosé