Brazin Old Vine Zinfandel

Årgång
2013
Pris (inkl. moms)
139 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5%
Artikelnr. 6261
Producent Brazin Cellars
Ursprung USA, Kalifornien
Typ Vin, Rött vin, Fruktigt och smakrikt
Druvor Zinfandel 100%
Karaktär Generöst fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, blåbär, björnbär, vanilj och pepparmynta.
Sockerhalt 2 gram/liter
Vinifikation Vinet har lagrats på franska och amerikanska ekfat i 7 månader. Vinstockarna är gamla, mellan 40–100 år, de får växa fritt utan någon uppbindning. Vingården bevattnas två gånger per år med ”flood technique”- översvämningsbevattning, metoden innebär att marken översvämmas och dränks helt i vatten. Det gör att vinstockarna stressas vilket leder till att druvorna blir mindre och med mer koncentrerad frukt. Jordmånen är en blandning av stora granit- och ”kullerstenar” som skapar utmärkt naturlig dränering.
Lagring Gott att drick nu. Kan lagras upp till 3 år.
Gott till Servera gärna till en mustig gryta på nötkött och svamp. Passar även utmärkt till grillat kött av nöt, lamm eller vilt.
Övrigt Brazen betyder ”djärv, utan skam, trotsig, oblyg” på engelska. Delicato Family Vineyards som producerar Brazin har lekt med begreppet och tagit bort bokstaven E och ersatt med bokstaven I (som i zinfandel). För Brazin är precis det som beskrivs- djärv, oblyg och skamlös!
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

Brazin Old Vine Zinfandel

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Produktblad

Brazin Old Vine Zinfandel

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Välkommen!