fbpx
Öppna meny
Italien

Contratto Millesimato Pas Dosé

Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Mousserande, Vitt och torrt 750 ml 12.5%
Tillfälligt sortiment

Smakbeskrivning

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Contratto Millesimato Pas Dosé 219kr
Köp här

Smakbeskrivning

Karaktär

Doften är ung och frisk med toner av citrus, gula äpplen, mineraler, nötter och rostat bröd. Smaken är torr och mycket frisk med bra koncentration, en härligt krämig mousse och ett långt härligt slut.

Gott till

Naturella skaldjur eller fantastiskt sällskap.

Passar till

Bröllop
Fisk
Nyår
Skaldjur
Smårätter och tillbehör

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2014

Sockerhalt

0.15 gram/100ml

Druvor

Pinot noir 80%, Chardonnay 20%

Lagring

Gott att dricka nu, men kan lagras ytterligare 8-10 år.

Artikelnummer

92658

Producent

Contratto

Giorgio Rivetti, Contratto
Som ung man kommer jag ihåg att vi drack Contratto och tyckte att det var minst lika bra som Champagne

Men det är inte endast i Piemonte La Spinetta håller till. De äger visserligen ett vineri till där, Contratto, en 150 år anrik vingård som finns på på UNESCOs världsarvslista där man gjort mousserande vin av högsta kvalitet sen begynnelsen. Som ett stort fan av mousserande viner fann Giorgio i Contratto sin egen dröm om Champagne.

 

– Först och främst vill jag säga att jag älskar Champagne. Som ung man kommer jag ihåg att vi drack Contratto och tyckte att det var minst lika bra som Champagne. Eftersom Contratto är det äldsta italienska mousserande vinet på Metodo Classico Millésimato var det naturligtvis mycket bekant för mig. Jag kände till gården från tidigare men inte varit där. När det senare visades för mig, blev jag bara helt betagen och sa, jag bara måste köpa det här.

 

– Vi förvärvade fastigheten 2011, förändrade några saker i källaren och flyttade en del av produktionen till vingårdarna i Alta Langa som är fantastiska. Idag har vi produktion av Pinot Noir och Chardonnay på hög höjd där vi får kvaliten helt perfekt.

Contratto Millesimato Pas Dosé 219kr
Köp här
Produktblad

Contratto Millesimato Pas Dosé

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!