• Kommande 2020-12-15
  • Naturkork
Contratto Millesimato 2014
Italien

Contratto Millesimato Pas Dosé

219 kr
Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Mousserande, Vitt och torrt 750 ml 12.5%
Tillfälligt sortiment

Smakbeskrivning

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra

Smakbeskrivning

Karaktär

Doften är ung och frisk med toner av citrus, ostronskal, mineraler och gröna äpplen och bröd. Smaken är torr och mycket frisk med bra koncentration och toner av citrus, mineraler, ostronskal och härligt krämig mousse. Långt härligt slut.

Gott till

Naturella skaldjur eller fantastiskt sällskap.

Passar till

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2014

Sockerhalt

1.5 gram/liter

Druvor

Pinot noir 80%, Chardonnay 20%

Lagring

Gott att dricka nu, men kan lagras ytterligare 8-10 år.

Artikelnummer

92658

Producent

Contratto

Giorgio Rivetti, Contratto
Som ung man kommer jag ihåg att vi drack Contratto och tyckte att det var minst lika bra som Champagne

Men det är inte endast i Piemonte La Spinetta håller till. De äger visserligen ett vineri till där, Contratto, en 150 år anrik vingård som finns på på UNESCOs världsarvslista där man gjort mousserande vin av högsta kvalitet sen begynnelsen. Som ett stort fan av mousserande viner fann Giorgio i Contratto sin egen dröm om Champagne.

 

– Först och främst vill jag säga att jag älskar Champagne. Som ung man kommer jag ihåg att vi drack Contratto och tyckte att det var minst lika bra som Champagne. Eftersom Contratto är det äldsta italienska mousserande vinet på Metodo Classico Millésimato var det naturligtvis mycket bekant för mig. Jag kände till gården från tidigare men inte varit där. När det senare visades för mig, blev jag bara helt betagen och sa, jag bara måste köpa det här.

 

– Vi förvärvade fastigheten 2011, förändrade några saker i källaren och flyttade en del av produktionen till vingårdarna i Alta Langa som är fantastiska. Idag har vi produktion av Pinot Noir och Chardonnay på hög höjd där vi får kvaliten helt perfekt.

Köp här
Produktblad

Contratto Millesimato Pas Dosé

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!