Famille Perrin Clos des Tourelles Gigondas

Årgång
2013
Pris (inkl. moms)
459 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5%
Artikelnr. X500805542
Producent Famille Perrin
Ursprung Frankrike, Rhône, Gigondas AOC
Typ Vin, Rött vin, Stramt och nyanserat
Druvor Grenache 50%, Syrah 50%
Karaktär Mörk färg med intensiv doft av mörka bär, viol och lakrits. Eleganta och kryddiga aromer med intrigerad ekfats karaktär och finstämda tanniner med lång och komplex avslutning.
Sockerhalt 1 gram/liter
Vinifikation Dom skördade druvorna, som ej avstjälkas jäser med naturjäst. Fortsatt vinifiering sker på stora ekfat, därefter lagras vinet på 100% nya små franska barrique i 15 månader. Domaine du Clos des Tourelles är belägen vid foten av byn Gigondas och består av en inhägnad enskild vingård ”clos”.
Förslutning Naturkork
Lagring Kan lagras 6-10 år.
Gott till Eleganta rätter av lamm, nötkött och vilt.
Övrigt Famille Perrin, ägare till Château du Beaucastel tog över Domaine du Clos des Tourelles 2008. Första årgång var 2010 och vinet från egendomens 9 he vingård har seglat upp som en av dom absolut ledande Gigondas. Egendomen har alltid varit bebodd och var den första byggnaden utanför byn Gigondas antika försvarsmur. Domaine du Clos des Tourelles är ursprungligen uppfört på ett medeltida fundament, och byggdes som ett vackert provensalskt hem på 1600-talet och utgör nu en vacker bondgård med sina två torn
För restaurang
Antal/kolli 6 st
Pris (exkl. moms) 445 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

Famille Perrin Clos des Tourelles Gigondas

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

Famille Perrin Clos des Tourelles Gigondas

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!