Juliusspital Stein Riesling EL

Finns på utvalda Systembolag

Klicka på knappen för att se i vilka Systembolaget-butiker produkten finns tillgänglig.

Årgång
2017
Pris (inkl. moms)
189 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
Artikelnr. 99516
Producent Juliusspital
Ursprung Tyskland
Typ Vin, Vitt vin, Torrt, friskt och fruktigt
Druvor Riesling 100%
Karaktär Torr, med komplex frukt och druvkaraktär av citrus, tropisk frukt och skiffer i en elegant smak. Tydlig och intensiv mineralkaraktär med lång eftersmak.
Sockerhalt 2 gram/liter
Vinifikation När de nyskördade druvorna når vinkällaren skickas de upp 13 meter via en hiss ovanför golvet. I olika steg flyttas de nedåt enbart med hjälp av gravitation. Musten jäser under 28 dagar på rostfria ståltankar. Vinet lagras på jästfällning i stora ekfat i några månader före buteljering.
Förslutning Skruvkapsyl
Lagring Gott att dricka nu, kan lagras 2-8 år efter skördeåret.
Gott till Passar bra till smakrikaeleganta rätter av fisk och skaldjur.
Övrigt Vingården Stein ligger ovanför staden Würzburg och är en av Tysklands mest berömda vingårdar. Det är en brant sluttning som ligger i perfekt söderläge och är cirka 90 hektar stor. Jordmånen är mycket mager och består av fossilrik kalksten. Vingården Stein är planterad med flera druvsorter vars viner blir strama och eleganta och utmärks av en stor fruktintensitet och en utpräglad lite kryddig mineralkaraktär. Stein är indelat i både Grosse Lage och Erste Lage dessa är kvalitetsbeteckning för enskilda vingårdar som skapats av den Tyska vinodlarorganisationen VDP. Erste Lage beteckningen motsvarar Frankrikes Premier Cru och är den näst högsta klassificeringen.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

Juliusspital Stein Riesling EL

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

Juliusspital Stein Riesling EL

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!