Kilchoman Port Cask Matured

Finns på utvalda Systembolag

Klicka på knappen för att se i vilka Systembolaget-butiker produkten finns tillgänglig.

Årgång
NV
Pris (inkl. moms)
949 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
50%
Artikelnr. 40290
Producent Kilchoman Distillery Co Ltd
Ursprung Storbritannien
Typ Sprit, Whisky/Whiskey
Karaktär Kilchoman Port Cask Matured har en stor, rökig doft med inslag av röd frukt, citrus, kanel och tobak. Smaken är komplex med återkommande rökighet där inslag av fruktkompott av röda bär, hasselnötter, fikon och russin samsas i en underbar harmoni. Avslutningen är lång med kvardröjande smak av rök och tjära med en viss sötma på avslutet.
Vinifikation Kilchoman Port Cask Matured är den femte utgåvan i en serie där destilleriet experimenterar med lagring på fat av något ovanligare slag. Denna gång är det ett giftermål av 30 stycken ruby port hogsheads från regionen Douro i norra Portugal som spelat huvudrollen och resultatet är ytterst läckert. Årets utgåva destillerades 2014 och totalt har man buteljerat 10 000 flaskor av denna goding.
Förslutning Naturkork
Lagring Gott att dricka nu. Vinner ej på lagring.
Passar till
Produktblad
PDF

Kilchoman Port Cask Matured

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Produktblad

Kilchoman Port Cask Matured

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Välkommen!