Chile

La Gran Envergadura Carmenère

45 kr
Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Fylligt och smakrikt, Rött vin 750 ml 13.5%
Beställningssortiment

Smakbeskrivning

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra

Smakbeskrivning

Karaktär

Fyllig, fruktig smak med inslag av körsbär, svarta vinbär och örter. Lång och fruktig eftersmak. Mild strävhet, och medelhög syra.

Gott till

Grillat, Pizza, Vilt utan fetare tillbehör

Passar till

Fakta

Förslutning

Skruvkapsyl

Årgång

2018

Sockerhalt

2.1 gram/liter

Druvor

Carmenère 100%

Lagring

Gott att dricka nu men kan sparas ytterligare två år efter årgången med positivt resultat.

Artikelnummer

2063

Producent

Enjoy Wine & Spirits AB

La Gran Envergadura - ett riktigt prisvärt grillvin att alltid ha hemma

Den 8 april lanserar vi chilenska La Gran Envergadura i beställningssortimentet för superpriset 45 kr per flaska. Beställ 4 st och du landar på ett pris som den billigaste boxen på Systembolaget. Skillnaden är att du här får ett vin av betydligt högre kvalitet. En låda på 12 flaskor kostar 540 kr

 

La Gran Envergadura, det stora vingspannet på spanska, är ett vin döpt efter Chiles nationalfågel kondoren. Den jättelika fågeln kan ha ett vingspann på drygt tre meter som möjliggör att den kan flyga på extrema höjder över bergskedjan Anderna.

 

Druvsorten Carmenère i vinet La Gran Envergadura är lite av Chiles nationaldruva, även om den har sitt ursprung i Frankrike. Carmenère kräver mycket sol och lång tid att mogna. Därför är inlandsklimatet i Chiles största vinregion, Central Valley, perfekt lämpat för den här druvsorten.

Köp här
Produktblad

La Gran Envergadura Carmenère

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!