Italien

La Spinetta Barbaresco Starderi

899 kr
Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Rött vin, Stramt och nyanserat 750 ml 14.5%
Tillfälligt sortiment

Smakbeskrivning

Karaktär

Stor doft med körsbär, mineraler, nypon och blommiga inslag. Smaken är ung och kraftfull med en otrolig renhet och nyansrikedom i sin rödtonade frukt och levande tanninstruktur. Vinet tål att lagras länge och utvecklar sin omisskänliga elegans som kännetecknar ursprunget och vingården Starderi.

Gott till

Smakrika rätter av vilt, pasta med tryffel, mogna ostar, eller rustika gryträtter

Passar till

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2015

Sockerhalt

1 gram/liter

Druvor

Nebbiolo 100%

Lagring

20-25 år

Artikelnummer

92670

Producent

La Spinetta

Här är jorden och vinet mer eller mindre i vårt DNA

I en serie om fem delar möter vi Giorgio Rivetti, den smått legendariske vinmakaren från Piemonte – mannen bakom La Spinetta och Contratto.

 

La Spinetta ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana i Italien. Deras största vineri ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti men det första röda vinet, Barbera d’Asti Ca di Pian kom först 1985. Mest kända är de för sin högkvalitativa Nebbiolo och sina kraftfulla vingårds-Barbaresco med namnen Gallina och Starderi i Neive och Valeirano i Treiso.

 

År 2000 köptes den 8 hektar stora vingården Campè i Grinzane Cavour i Barolo, som efter det seglat upp till att bli ett av deras absoluta flaggskeppsviner. 2001 införskaffades 65 hektar vingård i Terricciola, Toscana och vineriet Casanova stod klart 2007, där man fokuserar på druvan Sangiovese.

 

LÄS HELA ARTIKELSERIEN OM GIORGIO RIVETTI – ”BAROLO BOY” FRÅN PIEMONTE HÄR
Köp här
Produktblad

La Spinetta Barbaresco Starderi

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!