fbpx
Öppna meny
  • Naturkork
Famille Perrin-Miraval Rose-9911101
Frankrike

Miraval Provence Rosé

Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Rósevin, Torrt, friskt och fruktigt 750 ml 13%
Tillfälligt sortiment
Miraval Provence Rosé 185kr
Köp här

Smakbeskrivning

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra

Smakbeskrivning

Karaktär

Mineraldriven doft med hallon och smultron följt av citrus och lite örter. Torr smak med stort mineraldriv och solmogna röda bär följt av citrusfrukt och örter. Lång eftersmak.

Gott till

Havskräftor, ostron, räkor och som aperitif.

Passar till

Apéretif
Midsommar
Sällskapsdryck
Student
Varmrätt

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2021

Sockerhalt

0.18 gram/100ml

Druvor

Cinsault 25%, Grenache 25%, Syrah 25%, Rolle 25%

Lagring

Gott att dricka nu, vinner inte på lagring.

Artikelnummer

9911101

Producent

Chateau Miraval

Nu finns den nya årgången: Miraval Provence 2020 äntligen i Sverige!

 

Vinet har en mineraldriven doft med hallon och smultron följt av citrus och lite örter. Torr smak med stort mineraldriv och solmogna röda bär följt av citrusfrukt och örter. Lång eftersmak.

Denna rosé är framställd enligt saignée metoden, d.v.s. att de krossade Syrah druvorna får ligga med druvmusten några timmar för att dela med sig av frukt och färg. Övriga druvor Cinsault, Grenache och Rolle har pressats direkt efter skörd. 95 % av vinet har sedan vinifierats på rostfria ståltankar. 5 % har jäst på gamla ekfat med s.k. batonnage, omrörning av jästfällningen.

Vinet passar utmärkt till havskräftor, ostron, räkor och som aperitif.

Visste du att?
  1. Brad Pitt hade en roll i DALLAS

Brad Pitt hade en återkommande roll i tv-serien DALLAS på 1980-talet när han spelade pojkvän till karaktären Charlotte ”Charlie” Wade.

  1. Angelina Jolie är Kambodjansk medborgare

Angelina Jolie är amerikansk medborgare, men visste du att hon även har medborgarskap i Kambodja och dessutom är hon hedersmedborgare av Sarajevo.

  1. Brad Pitt talar japanska

Brad Pitt är väldigt populär i Japan, där han kallas ”Brapi”. Han figurerar i reklamkampanjer och är en återkommande gäst i japansk TV vilket lett till att han lärt sig en hel del japanska. Enligt utsago kan han göra sig hyfsat förstådd.

  1. Brad Pitt och Angelina Jolies sålde ett bebisfoto för 11 miljoner dollar

Parets första gemensamma barn, Shiloh, föddes 2006 och de sålde den första bebisbilden till media för 4.1 miljoner dollar och donerade hela summan till välgörenhet. När de fick tvillingar 2008, såldes första bilderna för 11 miljoner dollar. Även denna summa donerades rakt av till välgörande ändamål.

  1. Brad Pitt och Angelina Jolie gör ett av världens bästa roséviner

Paret köpte det vackra vinslottet Miraval i franska Provence 2011 och började göra rosévin med, den i vinvärlden högt ansedda, familjen Perrin som även står bakom kultegendomen Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape. Många fnös initialt åt det s.k. kändisvinet Miraval, men det skulle de bittert få ångra, då Miraval av tidningen Wine Spectator 2013 blev utsett till världens bästa rosévin. När paret separerade sommaren 2016 spekulerades det hej vilt i vad som skulle ske med egendomen och de prestigefulla vinerna. Senare framkom att egendomen skrivits över på parets gemensamma barn och är således kvar inom familjen Pitt-Jolie och man fortsätter att göra fantastiska viner tillsammans med familjen Perrin.

Miraval Provence Rosé 185kr
Köp här
Produktblad

Miraval Provence Rosé