Öppna meny

Moscow Mule

Nu lanserar Barrels & Drums en färdigblandad Moscow Mule. Det här är en ekologisk, fräsch och kryddig drink med inslag av ingefära, citron, gurka och lite chili. Servera ”på riktigt” över en massa is i en kopparmugg eller i ett helt vanligt glas, kanske garnerat med lite citron och mynta.

Moscow mule

På vilken bar föddes drinken Moscow Mule?

Story Moscow mule

Det råder delade meningar om det var Chatham Bar i New York City eller Cock’n’Bull i Los Angeles som var ursprungsplatsen för uppkomsten av Moscow Mule i början av 1940-talet.

Hursomhelst så ligger ett antal kända personer bakom den mytomspunna longdrinken. John G Martin, som förvärvat rättigheterna för Smirnoff Vodka, Jack Morgan, ägaren till Cock’n’Bull med en egengjord men osäljbar ginger beer i lager och ryskan Sophie Berenzinski, som i ett arv av sin far invandrade till USA med tvåtusen kopparmuggar.

Dessa tre sammanstrålade för att göra det som kommit att bli en av världens mest kända cocktail.

I efterkrigstidens Amerika ville ingen dricka vodka, det var whiskey, bourbon och öl som gällde. Men med fingertoppskänsla för marknadsföring, tog snart ”vodkadrinken med en kick” över, bar efter bar.

Vännerna köpte en av de första Polaroidkamerorna och gick från bra till bar och fotograferade de som serverade deras drink. Med en bild till barägaren och en till nästa bar, spred sig Moscow Mule som en löpeld genom det amerikanska 40-talet.

Moscow Mule och användningen av polaroidkameran visade sig vara ett genidrag.

Drick din Moscow Mule med massor av is, citron och mynta! 

 

Sortiment

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget