Nyheter

Här hittar du de senaste nyheterna inom dryckesbranschen, nyhetssläpp för kommande produkter och annan intressant läsning som vi hoppas att ni tycker är både kul och lärorik!

Vinprovning enligt forskare

Neurovetenskapen påvisar att vinprovning engagerar våra hjärnor mer än något annat mänskligt beteende, och det handlar om hur vi skapar smaker till vår minnesbank.

Dryckesskolan
I Dryckesskolan lär du dig allt om druvor, regioner, vilka viner som passar till vad och allt underbart som finns att veta om vinets värld!
23 oktober 2020 Fem fakta om vin i matlagning
09 oktober 2020 Biodynamiskt vin – flummig filosofi eller framtidens melodi?
08 oktober 2020 Cava och excellenta Segura Viudas
01 oktober 2020 Fem fakta om – Barbera
Inga inlägg hittades - prova en annan kategori eller att ladda fler nyheter
 
Dryckesskolan

Fem fakta om vin i matlagning

Vin är en fantastisk smaksättare i matlagning och rätt använt kan det förhöja smaken på allt från såser, grytor, soppor till efterrätter. Vinet i maten bidrar med smak och friskhet och fungerar dessutom som en smakbrygga till vinet i glaset man dricker till. Men kan man laga mat på vilket vin som ...

 
Mat & Vin

Nyheter i oktober

Oktober har redan hunnit passerat sin mitt och det är snart höstlov och Halloween för er med barn i familjen. Tiden springer iväg och här på Enjoy Wine & Spirits lanserar vi nyheter på löpande band. Vi vill gärna presentera vår nykomling från Sicilien, Aldo Viola som jobbar helt naturligt och biodynamiskt ...

 
Dryckesskolan

Biodynamiskt vin - flummig filosofi eller framtidens melodi?

En del uttryck i vinvärlden är inte helt enkla att förstå, som Biodynamiskt vin. Är det samma sak som ekologiskt? Har det tillsatser? Eller kan det bara odlas i fullmånens sken under uråldriga ritualer? Läs vidare så ska vi räta ut alla frågetecken.   Alla biodynamiska viner är ekologiska, men alla ekologiska viner ä...

 
Dryckesskolan

Cava och excellenta Segura Viudas

Spaniens svar på champagne heter cava och är ett mousserande vin som tillverkas enligt den klassiska metoden.   Cava tillverkas idag över hela Spanien, till skillnad från champagne som endast får göras i distriktet Champagne. Dock sker ca 95 % av cavaproduktionen i Katalonien och Penedés. Den förste att producera cava var Spanjoren Josep Raventós Fatjó ...

 
Dryckesskolan

Fem fakta om - Barbera

Denna veckas fem fakta om handlar om Barbera, en druva som många tycker om, mycket eftersom vinerna ofta är enklare att uppskatta än maffiga och sträva nebbioloviner. Barbera kallas därför ofta för  ”il vino del poppolo” som betyder ”folkets vin” i Italien.   1. Hör hemma i Piemonte Barbera är en blå druva vars hemtrakter ä...

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!