fbpx
Öppna meny
Sveriges mest sålda Rioja Reserva

Baron de Ley Reserva

  • Naturkork
  • Fast sortiment
Nyanserad, kryddig smak med en utvecklad men modern frukt och fatkaraktär. Inslag av mörka körsbär, plommon, tobak och finstämda toner av kaffe, choklad och vanilj från faten.
Group 15
Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner?
Du kan även hämta i butik eller hämta hos ombud.
Baron de Ley Reserva
Baron de Ley Reserva 121kr
Köp här
Baron de Ley Reserva
Baron de Ley Reserva 121kr
Köp här
RIOJA TEMPRANILLO 90% LÅG SOCKERHALT
Baron de Ley Reserva
KAN LAGRAS I 5-7 ÅR GARNACHA 10% LANSERADES PÅ SB 1994
Group 15
Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner?
Du kan även hämta i butik eller hämta hos ombud.
Nyanserad, kryddig smak med en utvecklad men modern frukt och fatkaraktär. Inslag av mörka körsbär, plommon, tobak och finstämda toner av kaffe, choklad och vanilj från faten.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra

FYRA GETINGAR - Bra längd i eftersmaken, passar fint till fläskkotlett

Gunilla Hultgren Karell, Expressen

Om vinet

  • Karaktär

    Nyanserat, kryddig smak med en utvecklad men modern frukt och fatkaraktär. Inslag av mörka körsbär, plommon, tobak och finstämda toner av kaffe, choklad och vanilj från faten.

    Gott till

    Passar till smakrika och eleganta kötträtter av nöt, vilt och lamm.

    Passar till

    Icon / Fagel Created with Sketch. Fågel
    Icon / Flask Created with Sketch. Fläsk
    Icon / Lamm Created with Sketch. Lamm
    Icon / Not Created with Sketch. Nöt
    Icon / Vilt Created with Sketch. Vilt
  • Förslutning

    Naturkork

    Årgång

    2018

    Sockerhalt

    0.2 gram/100ml

    Druvor

    Tempranillo 90%, Garnacha 10%

    Lagring

    Gott att dricka nu, men kan lagras 5-7 år.

    Artikelnummer

    252501

    Producent

    Baron de Ley

  • Antal kolli 12 st

    Art. nr. Martin & Servera 228999

    Art. nr. Menigo 701239

    Pris (exkl. moms) 129 kr

Vin, natur och min kärlek till fåglar lockade mig hit

Gonzalo Rodriguez är vinmakare hos Baron de Ley, som förnyat sin produktionslinje och byggt helt nytt vineri. Stora förändringar som lett till både nya produkter och ökad kvalitet på nuvarande viner.

 

Hur länge har du varit vinmakare hos Baron de Ley?

– Min första skörd hos Baron de Ley var 1999, så jag firar 20-årsjubileum i år. I dag är min roll Chief Winemaker och konsult.

 

När, var och hur startade ditt intresse för vin?

– Redan som ung var landsbygden min passion så landet och vinet var ett naturligt val. Vin, natur och min kärlek till fåglar fick mig hit.

 

Vad gör Rioja unikt och vilka druvor gillar du bäst?

– Heterogeniteten i klimatet, jorden och orografin för en så liten region.  Jag jobbar helst med Tempranillo för röda viner och Viura för vita.

– Baron de Ley Gran Reserva representerar allt jag tycker om i Rioja; krämig frukt och vänlighet.

 

Vad är nytt och unikt med nya vineriet?

– Vi har utökat potentialen att göra fler unika viner. Nya cementkar och cementtankar är installerade för både framställning och lagring. Kapaciteten för druvsortering har fördubblats och vi har investerat inom den senaste tekniken samt i nya fat och foudres.

 

Finns det några andra vinmakare du ser upp till eller gillar?

– En som redan är en levande legendar är oenologen Don Manuel Ruiz Hernández, som med sina 84 år fortfarande är en stor förebild för mig. Och min nya partner, vinmakaren Pablo Tascón är verkligen ett av de stora löftena. Han började i slutet av augusti lagom till skörden

Avsnitt # 21 – Rioja

I detta avsnitt pratar och smakar vi på Rioja. Det handlar om allt från vanilj till leriga jordar och Thomas berättar om när han var på ekfatsprovning och tuggade trä. Häng med!

Enjoy!

Produktblad

Baron de Ley Reserva