Spanien

Baron de Ley Reserva

119 kr
Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Kryddigt och mustigt, Rött vin 750 ml 13.5%
Fast sortiment

Smakbeskrivning

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra

Smakbeskrivning

Karaktär

Fruktig och modern doft med ung fräsch frukt, körsbär, röda äpplen, fat och vanilj. Frisk, fruktig smak med ung, röd frukt tillsammans med en balanserad tanninstruktur och toner av mörka bär, tobak, fat och kaffe. Lång eftersmak.

Gott till

Passar till smakrika och eleganta kötträtter av nöt, vilt och lamm.

Passar till

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2015

Sockerhalt

2 gram/liter

Druvor

Tempranillo 90%, Garnacha 10%

Lagring

Gott att dricka nu, men kan lagras 5-7 år.

Artikelnummer

2525

Producent

Baron de Ley

För restaurang

Antal kolli 12 st

Art. nr. Martin & Servera 228999

Art. nr. Menigo 701239

Pris (exkl. moms) 129 kr

Om producent Baron de Ley

BARON DE LEY grundades 1985 som en prestigeproducent i Rioja Baja, med de stora slotten i Bordeaux som förebild. Baron de Ley är en modern bodega som samtidigt står kvar med ett [...] Läs mer

Vin, natur och min kärlek till fåglar fick mig hit

Gonzalo Rodriguez är vinmakare hos Baron de Ley, som förnyat sin produktionslinje och byggt helt nytt vineri. Stora förändringar som lett till både nya produkter och ökad kvalitet på nuvarande viner.

 

Hur länge har du varit vinmakare hos Baron de Ley?

– Min första skörd hos Baron de Ley var 1999, så jag firar 20-årsjubileum i år. I dag är min roll Chief Winemaker och konsult.

 

När, var och hur startade ditt intresse för vin?

– Redan som ung var landsbygden min passion så landet och vinet var ett naturligt val. Vin, natur och min kärlek till fåglar fick mig hit.

 

Vad gör Rioja unikt och vilka druvor gillar du bäst?

– Heterogeniteten i klimatet, jorden och orografin för en så liten region.  Jag jobbar helst med Tempranillo för röda viner och Viura för vita.

– Baron de Ley Gran Reserva representerar allt jag tycker om i Rioja; krämig frukt och vänlighet.

 

Vad är nytt och unikt med nya vineriet?

– Vi har utökat potentialen att göra fler unika viner. Nya cementkar och cementtankar är installerade för både framställning och lagring. Kapaciteten för druvsortering har fördubblats och vi har investerat inom den senaste tekniken samt i nya fat och foudres.

 

Finns det några andra vinmakare du ser upp till eller gillar?

– En som redan är en levande legendar är oenologen Don Manuel Ruiz Hernández, som med sina 84 år fortfarande är en stor förebild för mig. Och min nya partner, vinmakaren Pablo Tascón är verkligen ett av de stora löftena. Han började i slutet av augusti lagom till skörden

Avsnitt # 21 – Rioja

I detta avsnitt pratar och smakar vi på Rioja. Det handlar om allt från vanilj till leriga jordar och Thomas berättar om när han var på ekfatsprovning och tuggade trä. Häng med!

Enjoy!

Köp här
Produktblad

Baron de Ley Reserva

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!