Öppna meny

Piccini Prosecco extra dry

Från vinmakaren Alessio Ciomei kommer denna underbart eleganta och fruktiga Prosecco som är typiskt för ursprung och druvsort. Producenten Piccini är en av Chiantis största vinproducenter, som nu slår sig in i en annan del av Italien, nämligen det omåttligt populära Prosecco i Veneto.

Prosecco är mousserande vin från norra Italien. Druvan man använder heter Glera, men det var inte länge sedan man kallade denna druva för just Prosecco. Majoriteten av all Prosecco som görs kommer från området Veneto, där man också gör Amarone-vinerna.

Piccini Prosecco extra dry – Art. nr. 73220 – Pris: 95 kr

Smaken av Piccini’s nya Prosecco präglas av att den är torr, frisk, mycket fruktig och elegant med fina toner av tropisk frukt såsom aprikoser och vit persika tillsammans med härligt syrliga äpplen, mogna williamspäron, honungsmelon och blommor. Bubblorna är krämigt små och ger en fyllighet i hela munnen, tillsammans med en balanserad fruktsyra som gör en suverän helhet. Eftersmaken är lång och elegant som är i perfekt balans som ger en längtan till nästa sipp.

Designen till den vackra flaskan kommer från de klassiska klänningar som bärs i Venedig, med all sin prakt.

 

Vinet passar utmärkt som aperitif, till skaldjur eller bara i glada vänners lag.

 

Piccini Prosecco finns nu som nyhet att beställa på på systembolaget.

BESTÄLL VINET HÄR

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget