Öppna meny
23 augusti, 2021

Prisbelönt vinmakare lanserar höstens matgladaste box

Cabernet Sauvignon är en superkändis i vinvärlden. Den blandas ofta med andra druvor men när familjeägda Delicato Family Wines lanserar en äkta kalifornisk Cabernet Sauvignon på bag-in-box får den blå druvan spela huvudrollen. Gnarly Head Cabernet Sauvignon är ett vin med hög kvalitet och en väldigt anständig prislapp.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Ett vin som älskar mat och umgänge
När kvällarna blir kyligare är det i köket vi samlar familjen, träffar vänner eller spontanbjuder grannarna på pizza en fredagskväll. Vi pratar, skrattar och njuter av att vara tillsammans. I glaset finns ett rött vin som passar som hand i handske för alla tillfällen när det bjuds på mat.

-Varje glas är fyllt med generös fruktighet från svarta vinbär och plommon, tillsammans med en finstämd kryddighet. Lagringen på ekfat bidrar med härliga vaniljtoner och inslag av kaffe och choklad. Eftersmaken är fyllig och smakrik, säger Magnus Lansman, produktansvarig på Enjoy Wine & Spirits.

Boxtoppen.se ger vinet betyget 5/5 – Full pott! ”Seriös kalifornisk box och dessutom på en druva som regionen är mästare på!”

Gnarly Head Cabernet Sauvignon

Smakrikt och mycket fruktigt vin med bra balans och toner av svarta vinbär, plommon, choklad, kryddor och fat. Smakrik och mjuk eftersmak. Härligt till grillade rätter av nöt, fläsk eller smakrika vegetariska rätter.

Kombinera med mat
Gnarly Head Cabernet Sauvignon passar lika bra till en mustig böngryta, pizza med kryddig topping, spaghetti bolognese eller grillade grönsaker och entrecôte. Varför inte prova vinet till ett recept hos vårt systerbolag DiLuca?

Pizza med bresaola och aubergine Recept – Zeta

Böngryta Recept – Zeta

Spaghetti Bolognese Recept – Zeta


Dagens avsnitt handlar om en av världens mest kända druvor; cabernet sauvignon. Johan och gästen Gustav Åström avhandlar varför den är så populär, hur den smakar och var den odlas och dessutom får vi lära oss att den ofta inte ens kallas cabernet sauvignon utan har ett kortare smeknamn.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget