fbpx
Öppna meny

Kilchoman Distillery Co Ltd

Kilchoman är något så unikt som ett småskaligt gårdsdestilleri på Islays västkust som grundades 2005 av Anthony Wills. Alla delar i produktionen sker på gården där man även odlar korn för framställningen av sin unika 100 % Islay maltwhisky. En pärla väl värd att upptäcka.

Storbritannien

Ett gårdsdestilleri på Islay

KILCHOMAN DISTILLERY är ett gårdsdestilleri som grundades 2005 av Anthony Wills, beläget på Islays västkust och var det första nya lokala destilleriet som öppnat upp på 124 år. Alla delar i produktionen sker på gården där man även odlar korn för framställningen av sin unika 100 % Islay maltwhisky. 2020 invigde Kilchoman sitt nya destilleri som är en exakt replika av det ursprungliga och beläget ett stenkast bort på den egna gården. Detta innebär att kapaciteten har fördubblats och totalt kommer man kunna producera 450 tusen liter per år vilket alltjämt gör dem till ett av Skottlands minsta destillerier. Hos Kilchoman är varken kylfiltrering eller tillsats av färgämnen tillåtet och whiskyn buteljeras vid minst 46 % alkoholstyrka, allt för att behålla produktens naturliga karaktär. Kilchoman gör uteslutande maltwhisky och inga fat säljs vidare till oberoende buteljerare.

Ring och beställ viner från Kilchoman Distillery Co Ltd

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!