Marskin Ryyppy

Beställ

Produkten ingår i Systembolagets beställningssortiment.
Leveranstid: 5-8 dagar.

Årgång
NV
Pris (inkl. moms)
299 kr
Volym
500 ml
Alkoholhalt
40%
Artikelnr. 85812
Producent Lignell & Piispanen
Ursprung Finland
Typ Sprit,
Karaktär Klar i färgen. Kryddat brännvin med en lätt örtighet och inslag av pomerans. Elegant och välbalanserad avslutning.
Sockerhalt 3 gram/liter
Vinifikation Marskin Ryyppy (på svenska Marskens sup) kallades den snaps som serverades vid det finländska krigshögkvarteret i S:t Michel under krigsåren. Bakgrunden var att Gustaf Mannerheim, vid den tiden marskalken av Finland, var missnöjd med den kvalitet som brännvinet från det finländska alkoholmonopolet höll och att man vid krigshögkvarteret regelbundet ville inta en snaps. Därför gav Mannerheim han sin adjutant uppdraget att hitta ett sätt att dölja smaken av billig vodka genom att krydda produkten med dyrare ingredienser. På den tiden bestod snapsen av en liter Rajamäki akvavit, 2 cl torr fransk vermouth och 1 cl gin. Marskin Ryyppy är en hyllning till alla som stupade under de tuffa krigsåren och är tillverkad enligt samma recept som gått i arv mellan generationer.
Förslutning Skruvkapsyl
Lagring Gott att dricka nu. Vinner ej på lagring.
Gott till Enligt Chevaliergardets traditioner fylls marskens snaps väl avkyld till brädden på glaset, så att vätskan hålls kvar i glaset av ytspänningen.
För restaurang
Antal/kolli 12 st
Art. nr. Martin & Servera 700997
Pris (exkl. moms) 239 kr
Passar till
Produktblad
PDF

Marskin Ryyppy

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

Marskin Ryyppy

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!