• Naturkork
Nicolas Feuillatte presentfrp v2014
Frankrike

Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs Collection Vintage

349 kr
Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Mousserande, Vitt och torrt 750 ml 12%
Fast sortiment

Smakbeskrivning

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra

Smakbeskrivning

Karaktär

Fruktig, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, grapefrukt, ljust bröd, nougat och mineral. Fruktig smak med en frisk, välbalanserad syra. Inslag av röda äpplen, grapefrukt, nougat och mineral.

Gott till

Passar både som aperitif och till rätter av fisk och skaldjur

Passar till

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

2014

Sockerhalt

7 gram/liter

Druvor

Chardonnay 100%

Lagring

Gott att dricka nu och kan lagras i ca 5 år

Artikelnummer

7592

Producent

Nicolas Feuillatte

För restaurang

Antal kolli 6 st

Art. nr. Martin & Servera 773044

Art. nr. Menigo 711478

Pris (exkl. moms) 365 kr

Om producent Nicolas Feuillatte

Nicolas Feuillatte (1926–2014) var en av de många européer som lämnade Frankrike efter andra världskriget för att söka lyckan i USA. 1947 bosatte Nicolas sig i New York och blev där en [...] Läs mer

Nicolas Feuillatte – en framgångssaga kryddad med talang, glamour och superkändisar

Nicolas Feuillatte (1926-2014) var en av de många européer som lämnade Frankrike efter andra världskriget för att söka lyckan i USA. 1947 bosatte Nicolas sig i New York och blev där en framgångsrik importör utav kakao och kaffe. Han blev även en välkänd person i internationella jetset-kretsar där han skaffade sig många inflytelserika vänner, något som skulle visa sig lyckosamt i vad som skulle komma att bli Nicolas nästa karriär.

 

I början av 1970-talet gick hans far bort och arvet innebar att Nicolas kom över mark i Champagne och köpte en vingård tillsammans med sin bror i Bouleuse i västra Champagne. 1976 lanserade de sin första Champagne under eget varumärke. Champagnen lanserades till en exklusivt utvald skara av Nicolas vänner i New York, däribland Kennedyfamiljen, Shirley McLaine, Lauren Bacall och Sophia Loren, som hjälpte till att göra den nya champagnen till en succé. 1986, endast 10 år efter lanseringen, var Nicolas Feuillatte champagne en av de tio mest importerade champagnerna i USA.

Läs hela historien här

Allt du någonsin velat veta om Champagne!

Vilka glas är bäst att dricka Champagne ur? Hur öppnar man flaskan på bästa sätt? Vilken typ av mat passar till detta mousserande vin? Och stämmer det verkligen att bubblorna håller längre om man stoppar ner silverbestick i en öppnad flaska?

Köp här
Produktblad

Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs Collection Vintage

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!