fbpx
Öppna meny

Ekologiska fotavtryck

Hur många planeter behövs egentligen för att vi ska kunna fortsätta med vår livsstil?

Svaret på frågan är enligt Världsnaturfonden 1,5 planet sett över hela världen, men om alla levde som vi i Sverige skulle det behövas 3,7 planeter.

Under våren 2016 undersökte vi på Enjoy Wine & Spirits våra egna ekologiska fotavtryck. Resultaten varierade från 2,5 planeter till nästan 7 planeter bland personalen. Under 2019 gjorde en ny undersökning med Climatehero för att lyfta medvetandet för alla hos oss på Enjoy och se om vi är klimatbovar, klimatfifflare, klimatkompisar eller klimathjältar.

De av oss som gjorde minst ekologiska fotavtryck spenderar mycket arbetstid på kontoret, pendlar kollektivt eller cyklar till jobbet och äter mer vegetariskt, medan de av oss som lämnar större påverkan på miljön reser mycket i jobbet för att besöka våra producenter och äter mer kött.

Genom att hela tiden informera, mäta och lära oss mer om hållbart företagande och hållbar konsumtion inspirerar vi och påverkar både vår omvärld och våra medarbetare. Framförallt skapar vi förståelse för att vår konsumtion skapar ett ekologiskt fotavtryck någon annanstans på jorden.

Läs mer om ekologiska fotavtryck

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget