fbpx
Öppna meny

San Pellegrino Young Chef

Världens nya mästerkock

San Pellegrino Young Chef är en internationell kocktävling, som syftar till att lyfta fram unga talanger. Semfinalen i region Skandinavien-Baltikum avgörs den 24 oktober 2017 i Stockholm.

I den stora finalen i Milano i juni 2018, kommer totalt 21 unga kockar att ställas mot varandra. Vinnaren av San Pellegrino Young Chef vinner förutom äran, möjlighet till internationell uppmärksamhet, ett betydande professionellt uppsving och möjlighet att delta i flera av San Pellegrinos årliga evenemang runt om i världen.

Tom Sjöstedt i juryn

Tom Sjöstedt är ett välkänt namn i gastronomi-Sverige, med en minst sagt gedigen meritlista. 2006 var han en del av det Svenska Kocklandslaget som tog guld vid VM i Luxemburg, 2008 vann han den ärofyllda titeln Årets Kock och 2012 kammade han hem ett OS-guld med Svenska Kocklandslaget vid tävlingarna i Tyskland!

Han gästar frekvent Nyhetsmorgon i TV4 och har medverkat som jurymedlem i TV3:s Stjärnkockarna.

Tillsammans med Daniel Räms (Årets Kock 2013) driver Tom den prisbelönta kvarterskrogen Lilla Ego vid Odenplan i Stockholm.

Två svenskar i semifinal

Sverige stoltserar med två deltagare i semifinalen på hemmaplan.

  • Anton Husa från Upper House Dining i Göteborg, med sitt bidrag ‘Leek Coated Cod, Caramelized Celeriac, Stuffed Onions with Smoked Dill Emulsion’, och;
  • Ina Niikiketo från Mister French i Stockholm, med bidraget ‘Poor Man’s “Foie & Truffel”’

San Pellegrino

S. Pellegrino är ett naturligt mineralvatten med en gedigen historia. Vattnet har tagits från samma källa i byn San Pellegrino, som ligger i Bergamo, Italien, sedan 1395 och tas än idag från denna vattenkälla. Redan på 1500-talet blev vattnet omskrivet då Leonardo da Vinci besökte byn San Pellegrino för att testa det omtalade mirakelvattnet och gav därefter vattnet lysande vitsord.

1782 togs prover på vattnet för att mäta dess egenskaper. Dessa prover har även tagits nu på senare år och jämförts med provsvaren från 1782. Resultatet är förbluffande då vattnets egenskaper är otroligt lika nu som på 1700-talet, trots över 600 års buteljering av vattnet.

S. Pellegrinos unika små pärlande bubblor och naturligt rika mineralitet har bildats efter en 30-årig resa genom berget intill vattenkällan och det hittas mer än 10 mineraler naturligt i vattnet än idag. Vattnet är ett av de mest kända mineralvatten i världen och sägs vara dess motsvarighet till Champagne, det blev till och med det första Italienska mineralvattnet att exporteras till Frankrike år 1988.

År 1932 introducerades S. Pellegrinos första bubblande fruktdryck, Aranciata. Basen i drycken är S. Pellegrinos mineralvatten där fruktjuice tillsätts från frukt som odlats på Sicilien och skickats till San Pellegrino för att skapa den fruktiga drycken.

Under S. Pellegrinos imponerande vingar ligger också varumärket Acqua Panna. Vattnet härstammar från 1564 och är ett mineralvatten helt utan kolsyra. Det kommer från en källa norr om Florens vilken är känd för sin mjuka renhet och höga kvalitet.

Hela sortimentet är klimatkompenserat och passar perfekt till mat och vin av alla sorter.

Allt om tävlingen

sanpellegrino.com.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget