Öppna meny
15 oktober, 2015

Sveriges mest sålda rödvin

Bardon de Ley Reserva

Baron de Ley grundades 1985 i Rioja Baja, en av Riojas tre underregioner. 1500-tals klostret Monasterio de Imas förvärvades och restaurerades, och fungerar idag som ett vineri. Cirka 70% av företagets produktion är just Baron de Ley Reserva, och Sverige var en av vinets första exportmarknader och lanserades på Systembolaget redan i februari 1994.
– Sverige är en av Baron de Leys absolut viktigaste marknader. En av de första, men också en av de största. Vi är fantastiskt nöjda över utvecklingen i Sverige, och vi tror att det beror på vårt gedigna kvalitetsarbete, säger Sergio Soriano, exportchef på Baron de Ley.
Den svenska marknaden har en tid dominerats av italienska Appassimento-viner, men i juli 2015 gick Baron de Ley Reserva om i säljtoppen och blev Sveriges mest sålda rödvin på flaska över 100 kronor. En placering som bibehållits under augusti och september.
– Ett fantastiskt resultat! Vi har under en tid sett indikationer på att Spanien är på väg tillbaka på allvar, och att Baron de Ley Reserva blir det populäraste rödvinet över 100 kronor är en dröm som äntligen blir sann, säger Magnus Lansman, ansvarig produktchef på Enjoy Wine & Spirits.
Baron de Ley Reserva 2010 finns på alla Systembolag och kostar 109 kronor (nr. 2525)

Dela på Twitter Dela på Facebook

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget