Sveriges mest sålda rödvin

Bardon de Ley Reserva

Baron de Ley grundades 1985 i Rioja Baja, en av Riojas tre underregioner. 1500-tals klostret Monasterio de Imas förvärvades och restaurerades, och fungerar idag som ett vineri. Cirka 70% av företagets produktion är just Baron de Ley Reserva, och Sverige var en av vinets första exportmarknader och lanserades på Systembolaget redan i februari 1994.
– Sverige är en av Baron de Leys absolut viktigaste marknader. En av de första, men också en av de största. Vi är fantastiskt nöjda över utvecklingen i Sverige, och vi tror att det beror på vårt gedigna kvalitetsarbete, säger Sergio Soriano, exportchef på Baron de Ley.
Den svenska marknaden har en tid dominerats av italienska Appassimento-viner, men i juli 2015 gick Baron de Ley Reserva om i säljtoppen och blev Sveriges mest sålda rödvin på flaska över 100 kronor. En placering som bibehållits under augusti och september.
– Ett fantastiskt resultat! Vi har under en tid sett indikationer på att Spanien är på väg tillbaka på allvar, och att Baron de Ley Reserva blir det populäraste rödvinet över 100 kronor är en dröm som äntligen blir sann, säger Magnus Lansman, ansvarig produktchef på Enjoy Wine & Spirits.
Baron de Ley Reserva 2010 finns på alla Systembolag och kostar 109 kronor (nr. 2525)

Mer läsning

Kilchoman 9th Edition

Kilchoman 100 % Islay 9th Edition – 300 flaskor kommer till Sverige   Kilchoman 100 % Islay 9th Edition är en helt unik Single Malt Whisky som Kilchoman är ensamma om att…

Nyheter

Nyheter i oktober

Oktober har anlänt och med den en hel drös med härliga viner för höstgrytorna och skogens all svamp. Det blir stort fokus på norra Italien där vi kan presentera ett sprakande härligt…

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!