fbpx
Öppna meny
22 januari, 2016

Från hyllat alkoholfritt till Systembolaget

Barrels & Drums gör entré

På väldigt kort tid gick Barrels and Drums till att bli ett av de mest sålda alkoholfria vinerna i dagligvaruhandeln. Nu lanseras Barrels and Drums så äntligen som alkoholvin i Sverige.
– Efter att ha provat mängder av viner från merparten av världens vinproducerande länder föll valet till slut i ett av dem mest klassiska områdena i Frankrike där vi hittade det perfekta vinet för ett alkoholhaltigt Barrels and Drums – närmare bestämt i Côtes du Rhône, säger Torbjörn Rolander som är Sommelier och Produktchef på Enjoy Wine & Spirits.
På gamla vinrankor inte långt från Chateauneuf du Pape hittades druvor som kramats ner till ett vin där frukt och tydlig kryddighet genererar stor generositet och balans. Tillsammans skapar detta ett vin med tydliga inslag av körsbär, björnbär och en för området klassisk örtighet. Vinet är fylligt, friskt och gott att njuta i stora klunkar utan att bli allt för strävt eller med allt för påtaglig fatkaraktär.
– Barrels and Drums kanske inte låter så franskt, men syftet har heller aldrig varit att vinets associationer ska enligt gå till en gråhårig man som står med en basker i handen och med båda fötterna fastsatta i jorden och gamla givna ramar. Vinet är istället en hyllning till den fantastiska traditionen som omhuldar vinmakeriet i Côtes du Rhône, men är samtidigt en revolution mot de givna normerna, säger Erik Sjöbeck, Marknadschef på Enjoy Wine & Sprits,

Dela på Twitter Dela på Facebook

Ekologisk Côtes du Rhône

Är Barrels and Drums en symbol för framtidens vinmakeri? Mer frukt, mindre fat, självklart ekologiskt och lättviktsflaska. Mycket talar för att Barrels and Drums kan gå i bräschen för en ny generation viner från det traditionella Frankrike. Smaken kommer givetvis att vara avgörande om vinet lyckas sätta ett avtryck på den svenska marknaden och det är något som Torbjörn känner sig helt trygg med.
– Barrels and Drums är inte bara ett mycket bra vin, utan också en väldigt tillgänglig Côtes du Rhône som även kommer med en snygg förpackning. Detta är verkligen ett vin som tickar alla boxar och som kan få även inbitna frankofiler att skutta av glädje, säger Torbjörn.
Barrels and Drums lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 18-20 januari och går att beställa styckvis för 99kr/st eller i en helt unik låda om sex flaskor för 594kr. Lådan som endast finns i 2000 exemplar är helt unik och där produktens unika karaktär och flirt med naturen har tolkats in i en nyskapande förpackning.
Barrels & Drums Côtes du Rhône Villages 2014
Alkoholhalt: 13,5% vol
Pris: 99kr (i unik trälåda om 6st, 594kr)
Artikelnummer: 70834

BESTÄLL VINET HÄR 

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget