Öppna meny
,
17 december, 2018

Cognac med julens smaker

Kanderad frukt, kryddnejlika, valnötter och apelsin. Julens smaker och dofter dominerar Bossards nya julcognac Dobbé Cognac Christmas som passar perfekt som avec efter julmiddagen.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Cognac Dobbé Christmas XO

Begreppet julcognac infördes för ett antal år sedan av Systembolaget med inspiration av julölen. Inför stundande högtider och ledigheter lanserar nu en av världens ledande cognacproducenter, Bossard, sin egen julcognac.

Dobbé Cognac Christmas XO (40%) har en kraftfull, utvecklad doft av torkad frukt, jasmin, och kryddnejlika, samt inslag av apelsinskal. Smaken är rik och komplex med inslag av kanderad frukt, valnötter, torkad aprikos och apelsin. Med andra ord är den sammetslena cognacen perfekt att drickas när du äntligen har tid att njuta av ett sådant underverk – juletid till ära.

Cognacen är signerad husets Maître de Chai, Michel Dobbé, och avnjuts företrädesvis solitär i ett konjaksglas, som en avec för julbordet eller framför brasan med julklappsboken.Cognac Dobbé, som grundades 1787, har sitt säte i den lilla byn Salignac-sur-Charente nära Cognac. Egendomen innefattar vingårdar, ett destilleri och en källare där man lagrar en stor andel av sin exceptionella cognac. Cognachuset Dobbé hanterar allt under hela produktionsprocessen, från vinstockar till marknadsföring.

Familjeföretaget drivs idag av den 8:e generationen med Michel Dobbé vid rodret. Han är även nuvarande ”Maître de Chai” (källarmästare). Dobbés hus är erkänt för sina starka värderingar och styrs av generationer som älskar jorden och marken de verkar på. Michel Dobbé och hans fru har lyckats kombinera tradition och modernitet för att producera charmig och högkvalitativ Cognac.

Till sitt förfogande har man 35 hektar mark där man odlar druvorna till sin cognac, två tredjedelar belägna i Petite Champagne och resterande del i Fins bois. Att odla sina egna druvor är tämligen ovanligt i Cognac, men detta är något som Dobbé gjort i alla generationer och som man är mycket stolt över. Idag exporteras deras cognac till ett 50-tal länder och har lovordats och belönats med flertalet internationella utmärkelser.

Sedan en tid tillbaka finns Bossard VS från Dobbé på Systembolaget, en cognac med kryddig, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, kanel, röda äpplen, choklad, pomerans, nötter och vanilj. En mjuk och rund cognac trots sin förhållandevis ringa ålder som är väl sammansatt av 100% egenodlad Ugni Blanc.

Dobbé Cognac Christmas XO
Nr: 10728, 399 kr (40%)

 

 

 

 

 

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget