Öppna meny
15 november, 2018

Delicato är USA:s bästa vinproducent

Delicato Family Vineyards utsågs vid International Wine & Spirits Competition 2018 till ”USA Wine Producer of the Year”.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Den traditionsenliga prisutdelningen hölls i London tidigare i november. Delicato Family Vineyards tilldelades utmärkelsen ”Årets vinproducent i USA”, för femte gången sedan år 2001.

För oss i Sverige är familjen Delicato mer kända genom viner som Gnarly Head, Noble Vines, 3 Finger Jack och Handcraft.

Kuriosa

Delicato Family Vineyards såg druvor första gången våren 1929 och inom några år hade ryktet om Gasparé Indelicatos vin spridit sig i landet.

Gasparé emigrerade på 1920-talet till Kalifornien från en vinodlarfamilj i den lilla byn Campobello på Sicilien. Andra generationen bestående av Gasparés söner Vincent, Frank och Anthony drev sedan på och utvecklade företaget med utökad produktion och ”skräddarsydda” viner till andra kaliforniska vinerier.

Idag sköts firman av Anthonys söner av Jay och Chris Indelicato som 2012 erhöll den årliga utmärkelsen ”Wine Star Award” av Wine Enthusiast Magazine.

Delicato Family Wine Yards, USA Wine Producer of The Year 2018
Chris Indelicato tar emot priset.

ISWC är, precis som namnet avslöjar, en internationell vin- och sprittävling. Syftet med tävlingen är att utse och uppmärksamma producenter och produkter som står för hög kvalitet.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget