fbpx
Öppna meny
25 maj, 2016

S.Pellegrino Young Chef 2016 – deltävling avgjord

Dansk representerar Skandinavien i S.Pellegrino Young Chef

Efter förra årets världsomspännande framgång är S.Pellegrino, en ambassadör för italiensk smak och fina restauranger runt om i världen, stolta över att lansera S.Pellegrino Young Chef 2016, ett globalt scoutingprojekt för att hitta den bästa unga kocken i världen.

Dela på Twitter Dela på Facebook

S.Pellegrino Young Chef är en tävling i 20 etapper och den Skandinaviska deltävlingen avgjordes på Kulinarisk Akademi i Oslo.

Sveriges enda bidrag var kocken Gustaf Kristiansson hemmahörande på Bakfickan i Visby presenterade sin rätt Scallops with kale, blood orange and sesame men tyvärr räckte inte det ända till prispallen.

Vinsten gick till Nikolaj Schmidt Skadborg från danska restaurangen Sletten, föjt av Anders Rytter från restaurang Höst i Köpenhamn och på tredjeplats landade Petter Saevareid från Bekkjarvik Gjestgiveri i Norge.

Namnkunnig jury

I juryn satt svenska stjärnkocken Jonas Lundgren, norska Charles Tiessen, finska Pekka Terävä och Christian F. Puglisi från danska topprestaurangen Relæ.

Detta unika initiativ, som delar upp världen i 20 områden, omfattar ca 100 toppkockar och jurymedlemmar, 20 unga kockfinalister, 20 mentorer och en jury bestående av några av världens kockstjärnor, speglar S.Pellegrinos åtagande att stödja nya talanger inom gastronomin.

Final i Milano

Finalen av S.Pellegrino Young Chef 2016 som går av stapeln i Milano i oktober kommer att innehålla en ny panel av domare för att kora den mest begåvade unga kocken i världen. Juryn kommer i år att bestå av några av världens mest kända kulinariska mästare, såsom David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne och Roberta Sudbrack.

Mer om tävlingen finns på www.finedininglovers.com och www.sanpellegrino.com och går att följa i sociala medier under #SPYoungChef

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget