Öppna meny
4 juni, 2021

En efterlängtad comeback

För andra gången på mindre än tre år vinner producenten Delaire Graff Estate en listning på Systembolaget med sitt vin Swartland Reserve Chenin Blanc. Lagom till sommaren hittar du den återigen på hyllan.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Delar av vinet är jäst på 400 liters ekfat där vinet också ligger på sin jästfällning i 5 månader och resterande vin har lagrats på 2400 liters stora ekfat i 10 månader. Vinifieringen är gjord av chefsvinmakare Morné Vrey som har chenin blanc som sin favoritdruva.

– Att vinna över de väletablerade och kvalitativa vinerierna i Swartland är stort, men att göra det två gånger på två försök är otroligt. Det visar hur dedikerade hela vårt team är och vi är fantastiskt stolta, säger Morné.

Delaire Graff Chenin Blanc Swartland Réserve - 189 kr

Vinet bjuder på stor och fruktig doft med karaktär av gula äpplen, nötter, honung, fat, örter och bivax. Smaken är torr, fyllig och frisk med toner av gula äpplen, honung, mineraler, fat, saffran och nötter.

Gott till smakrika fiskrätter, gärna grillat, eller en stor, mustig paella.

OM PRODUCENTEN

Den mycket ansedda diamanthandlaren Laurence Graff öppnade portarna till det exklusiva Delaire Graff Estate 2009. Denna Estate ligger på sluttningarna på Botmaskop Mountains i Stellenbosch, och man har cirka 20 hektar mark planterade med de röda Bordeauxdruvorna samt Chardonnay. Trots sin ringa ålder har vineriet skördat många internationella priser och anses vara en av de bästa producenterna på den södra hemisfären.

Det här avsnittet handlar om en vitvinsdruva som har fått finna sig i att stå i skuggan bakom sauvignon blanc och chardonnay – nämligen chenin blanc. En mångsidig druva som är populär bland vinmakare och som växer allt mer i popularitet. Johan och gästen Stanley Wong smakar och utforskar ursprung och olika stilar.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget