Öppna meny
26 maj, 2023

Ett vin med fransk charm och en mystisk svart katt

Välkommen till en värld fylld av fransk charm och god smak med Mon Choix Chardonnay! Chardonnaydruvan i vinet bär på en historia som sträcker sig över århundraden och bjuder in oss på en resa fylld med fransk elegans. Idag vill vi berätta historien bakom vinet och betydelsen av namnet ”Mon Choix”, utforska varför en svart katt pryder flaskan och upptäcka varför detta vin är ett perfekt val att ha hemma i sommar.  

Dela på Twitter Dela på Facebook

Mon Choix – Ett uttryck för ett personligt val
”Mon Choix” är franska och betyder ”mitt val”. Det är ett uttryck för den individuella smaken och preferensen hos varje vinälskare. Mon Choix Chardonnay är skapat med omsorg och hantverk för att ge en njutbar och personlig upplevelse. Varje klunk är en hyllning till den unika resan varje individ gör när de utforskar vinets värld.  

Etiketten på Mon Choix Chardonnay pryds av en charmig svart katt. Den symboliserar elegans, mystik och en touch av fransk charm. Katten är en följeslagare på vår vinresa, en som viskar hemligheter från vingårdarna och berättar om de passionerade vinmakarna som skapar detta vin. Den svarta katten blir vår guide till att utforska och njuta av Mon Choix Chardonnay på ett sätt som känns personligt och unikt för var och en av oss. 

Chardonnay – en unik och eftertraktad druva 

Chardonnay är en druva som har erövrat vinälskares hjärtan över hela världen. Det är en av de mest eftertraktade druvsorterna och anses vara kunglig inom vinvärlden. Det som gör Chardonnay så unik är dess förmåga att anpassa sig till olika klimat och jordmånen där den odlas, vilket ger en fantastisk variation av stilar och smaker. Chardonnay kan vara frisk och fruktig med toner av citron och grapefrukt eller fyllig och komplex med inslag av tropiska frukter och vanilj. Dess förmåga att uttrycka jordmånen där den odlas gör varje chardonnay unik och spännande att utforska. Chardonnaydruvans unika egenskaper gör Mon Choix Chardonnay till ett vin som är väl värt att upptäcka och njuta av. 

Mon Choix Chardonnay – ett självklart val som husvin
Nu när sommaren närmar sig är det dags för många av oss att välja ett vin som passar både till mat och sociala tillfällen. Mon Choix Chardonnay är ett klockrent val av husvin både vad gäller pris, charm och matvänlighet. Dess fräscha och fruktiga karaktär, tillsammans med sin livliga syra, gör det till en perfekt följeslagare till ljusa sallader, fisk- och skaldjursrätter eller helt enkelt som ett glas att njuta av på en solig terrass.  

Gör ditt eget val – låt Mon Choix Chardonnay bli din följeslagare i sommar. Det här är en snyggt gjord Chardonnay som fungerar utmärkt som det vita husvinet.  

 Mon Choix är en nyhet i Sverige och vinet finns än så länge bara i beställningssortimentet. Du beställer det enkelt till ditt närmsta Systembolag: Mon Choix Blanc Chardonnay, 2022 | Systembolaget 

Mon ChoixChardonnay

Ett vin fyllt med fransk charm

Bistron är favoritkrogen som du slinker in på för att njuta av enkel med vällagad mat tillsammans med ett gott vin. Atmosfären är skönt avslappnad och det finns passion och kvalitet i allt som serveras. Mon Choix Blanc är en chardonnay som trivs extra bra i sällskap med den franska bistromaten. Den fruktiga smaken är naturligt god till fisk och skaldjur som gärna får tillagas på grillen. Eller njut av ett glas i skuggan på lunchen tillsammans med en sallad nicoise, eller en klassisk fransk omelett med sparris.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget